Dezvoltatorii Ethereum au finalizat lista de șase modificări diferite de cod care vor fi activate pentru următoarea actualizare a sistemului Ethereum, Istanbul.

După cum sa convenit în ședințele anterioare, upgrade-ul Istanbul va fi executat în două părți. Primul, care va prezenta toate cele șase modificări de cod, sau propuneri de îmbunătățire a Ethereum (EIP), este de așteptat să fie executat pe rețea în octombrie.

Cumpara Bitcoin

Al doilea, care este programat pentru activarea rețelei cândva în primul trimestru al anului viitor, va avea EIP-uri care necesită testări suplimentare și deliberare din partea dezvoltatorilor de bază. Acestea includ o modificare propusă a algoritmului minier numită „ProgPoW”.

Istanbul Partea 1

Va fi al optulea hard fork al rețelei Ethereum, care valorează în prezent aproape 21 de miliarde de dolari. Se estimează că upgrade-ul va stimula interoperabilitatea lanțului cu criptomoneda privată zcash. Va ajuta la securizarea rețelei mai largi împotriva atacurilor replay, printre alte îmbunătățiri ale eficienței.

Dezvoltatorii din spatele clienților majori Ethereum, precum Geth și Parity, au la dispoziție o săptămână pentru a integra noua listă de șase EIP-uri în software-ul lor. Acest demers este necesar pentru a pregăti implementarea codului complet pe o rețeaua de testare Ethereum live Ropsten.

Activarea pe testnet a Istanbul Partea 1 va fi ultima etapă importantă înainte de implementare pe mainnet. Ca în orice hard fork, minerii Ethereum trebuie să se actualizeze simultan la cel mai recent software sau riscă să provoace o divizare a lanțului în rețea.

Vorbind despre importanța unei versiuni de testnet pentru update-uri, Hudson Jameson, managerul comunității Fundației Ethereum, a declarat:

„Securitatea și stabilitatea rețelei sunt preocupări principale atunci când vine vorba de realizarea hard fork pe rețea, astfel încât implementarea pe testnet este un pas esențial pentru a ne asigura că upgrade-ul Istanbul pe mainnet merge perfect.”