Satoshi Nakamoto nu a fost doar creatorul Bitcoin. A fost și primul care a minat bitcoin și cel care a făcut-o cel mai mult. Este estimat că deține un milion de BTC, ceea ce îl face să fie printre cei mai bogați oameni.

Însă nu se știe dacă mai este în viață.

Din 2011 nimeni nu a mai auzit nimic despre acesta, și este presupus decedat. De fapt, faptul că Satoshi Nakamoto este un singur individ este de asemenea incert. Acesta poate fi numele unui purtător de cuvânt sau chiar pseudonimul unui grup sau entitate.

Acestea fiind spuse, există estimări că numărul de BTC minat de el este undeva între 900.000 și un milion. În noiembrie 2012, orice block minat la fiecare 10 minute, distribuia 50 BTC, așadar 20.000 de blocuri minate produceau aceste sume.

Astăzi, când bitcoin valorează ~4000 $, activele lui Nakamoto ar atinge aproape 4 miliarde $. Potrivit Forbes, la sfârșitul lui 2018, Jeff Bezos, CEO-ul Amazon, deținea cele mai multe active personale, însumând 112 miliarde $.

Așadar, Nakamoto nu ar fi cel mai bogat om din lume. Calculând BTC la valoarea maximă, atinsă în Decembrie 2017, acesta ar fi deținut aproape 20 de miliarde $. Bill Gates deținea la acea vreme 86 de miliarde $.

Cel mai bogat om!?

Dacă bitcoin ar atinge 100.000 $, atunci Satoshi Nakamoto ar deveni cel mai bogat om din lume, cu condiția ca acesta să fie viu si sa fie o singură persoană.

Mai trebuie menționat că din 2011, niciuna dintre monedele care s-ar fi aflat în posesia acestuia nu a fost folosită. Acest fapt întărește ipoteza conform căreia Satoshi Nakamoto ar fi mort. În teorie, este posibil ca numărul de monede din posesia acestuia să nu fie cunoscut.

Având o valoare mult mai mare decât cea din 2011, poate că acesta a păstrat milionul de BTC minat până atunci, folosindu-le doar pe cele minate ulterior, cu toate că niciuna dintre ipoteze nu a fost confirmată.