Weekendul acesta, Congresul american a aprobat un nou pachet de stimulente financiare în valoare de 1.9 trilioane de dolari. Unul dintre elementele din acest pachet sunt cecuri de 1400$ ce vor fi trimise către aproximativ 280 de milioane de americani.

Un nou pachet de stimulente financiare va duce la cresterea criptomonedelor?

O măsură similară implementată anul trecut în aprilie a dus la creșterea semnificiativă a prețurilor pe piețele bursiere și pe piața cripto. O mare parte dintre americani au optat pentru a investi contravaloarea acestor cecuri în instrumente financiare pe termen lung, inclusiv Bitcoin și alte criptomonede.

În plus, după cum a avertizat analistul Peter Brandt, o injecție de numerar de asemenea dimensiuni în economia americană va duce la devalorizarea dolarului:

”Devalorizarea puterii de cumpărare a dolarului american. Acesta este motivul pentru care Bitcoin BTC, proprietățile imobiliare, acțiunile și mărfurile din SUA vor continua să evolueze mai sus atunci când sunt exprimate în termeni fiat USD.”

Anunțul cu privire la aprobarea pachetului de stimulente a avut deja efect pe piețe. Pretul Bitcoin a urcat la 51.500$, însă a coborât rapid înapoi la 50.000$, demonstrând că are nevoie de un imbold mai puternic.

Acesta ar putea fi asigurat în următoarele săptămâni de influxul de bani ai investitorilor retail de pe piețele americane.

TradingView – Aliatul tau in trading!

Într-un interviu acordat Yahoo Finance, George Ball, directorul de investiții al Sanders Morris Harris, a explicat:

”Pe termen mai lung, dacă apare fenomenul inflației, dacă începem să devalorizăm dolarul, atunci criptomonedele vor deveni din ce în ce mai atrăgătoare.
În plus, dacă investitorii pierd bani în acțiunile bursiere, dar vor totuși să speculeze, atunci criptomonedele cred că vor fi elementul pe care își vor concentra banii. Chiar dacă sumele investite individual vor fi mici, per ansamblu se vor combina într-o sumă foarte mare”.