Achiziția de Bitcoin în valoare de 1.5 miliarde de dolari de către Tesla a propulsat criptomoneda spre un nou ATH de 48.000$ în cursul zilei de marti. Max Keizer, un pionier Bitcoin și cofondator al Heisenberg Capital, este de părere că vom mai avea în curând încă un investitor de mari dimensiuni pentru BTC. Este vorba despre miliardarul american Larry Ellison, co-fondatorul Oracle.

Ellison este membru al consiliului de administrație al Tesla, ceea ce înseamnă că a fost implicat în decizia producătorului auto de a cumpăra Bitcoin. Keizer raportează zvonuri că acesta este la rândul său interesat să investească în criptomonede.

Stai conectat in lumea digitala!

Dacă Oracle se alătură valului de investitori insituționali în Bitcoin, acest lucru va sprijini creșterea de preț a criptomonedei. Până acum, investițiile realizate de MicroStrategy, Grayscale și Square Inc au avut randamente excelente. De exemplu, MicroStrategy a cheltuit în total 1,57 miliarde de dolari pentru achiziționarea Bitcoin și aproape că și-a dublat investiția în ultima lună.

Piața cripto înregistrează activitate intensă

Nu doar investitorii instituționali sunt interesați de criptomonede. Un raport recent al eToro arată că numărul de utilizatori ce au investit în Bitcoin anul acesta a crescut cu 106% față de anul trecut în același interval.

În orice caz, piața cripto înregistrează activitate intensă, atât în ce privește tranzacționarea directă, cât și a derivativelor. Datele Skew arată că în prezent interesul deschis pentru futures Bitcoin a atins 15 miliarde de dolari.

Săptămâna aceasta au fost lansate și futures ETH pe bursa CME Group, un eveniment mult așteptat pe piață. Conform rapoartelor CME; în prima zi au fost înregistrate tranzacții de futures ETH în valoare de 33 milioane de dolari – 388 de contracte în valoare de peste 19.400 ETH.