CEO-ul PayPal a acordat recent un interviu revistei TIME, în care a discutat despre decizia companiei de a se extinde pe piața cripto. Dan Schulman a discutat de asemenea despre impactul pe care Bitcoin îl va avea asupra sistemului financiar în viitor.

Schulman a declarat că 2020 a accelerat „tendința plăților digitale cu până la cinci ani”, trend ce se va accelera în anii următori. Pandemia a generat o creștere masivă a utilizării procesatorilor de plăți digitali precum PayPal. Anul trecut, PayPal a procesat 15,4 miliarde de plăți cu o valoare estimată de 936 miliarde de dolari. Schulman se așteaptă ca numărul de utilizatori ai serviciilor Paypal să ajungă la 300 de milioane dîn acest an.

Utilizarea banilor fiat scade

CEO-ul PayPal a subliniat că utilizarea banilor fiat scade si va continua să scadă, iar monedele digitale au o oportunitate masivă pentru expansiune.

”Când toate aceste schimbări se vor intampla, băncile centrale trebuie să regândească și politica monetară. Nu va mai fi necesar să printeze bani, deoarece oamenii nu vor mai folosi cash. Acest lucru va forța apariția și dezvoltarea monedelor digitale.”

Schulman a explicat că sistemul financiar tradițional este „ineficient” și costisitor, deoarece costul mediu al tranzacțiilor este de 2,8%. O soluție la aceste probleme ar fi monedele digitale ale băncilor centrale (CBDC), dar criptomonedele există deja și câștigă în popularitate.

Cerere pentru criptomonede

PayPal a introdus criptomonele în sistemul de plăți de doar câteva luni, însă cererea este deja foarte mare. Ca atare, Schulman se așteaptă ca Bitcoin să fie integrat în „șase până la 10 super aplicații de plată” în următorii 10 ani.

”Cererea de criptomonede a fost mult mai mare față de ceea ce ne așteptam inițial. Există mult entuziasm pe această piață.”

La sfârșitul lunii martie 2021, Paypal a integrat opțiunea de plată cu criptomonede pentru utilizatorii săi din SUA. Această opțiune va fi extinsă la nivel internațional până la sfârșitul lui 2021.

Stai conectat in lumea digitala!

Datorită naturii BitLicense, acordată de statul New York, compania trebuie să dețină BTC, ETH, LTC, într-o paritate 1: 1 cu utilizatorii săi. Ca atare, cererea de Bitcoin ar putea crește odată cu utilizarea sa.

În prezent, Bitcoin se tranzacționează în jurul valorii de 54.800$, în timp ce Ethereum se apropie de 2.550$. Prețul Litecoin a crescut cu aproximativ 5% în ultimele 24 de ore la aproape 250$.