Tehnologia blockchain are tot felul de utilități în zona securității și asigurării transparenței. Multe dintre proiectele lansate pe crowdfunding se folosesc de aceste caracteristici. Când vorbim de jocurile de noroc, transparența este probabil una dintre cheile către inima jucătorilor, care cu toții vor de sigur să fie siguri că jocul nu este măsluit. Tocmai din acest motiv, CoinPoker lucrează la un cazinou online bazat pe blockchain.

Trebuie să spunem despre lumea jocurilor de noroc că este printre primele care a adoptat bitcoinul ca metodă de plată (dacă nu punem la socoteală și o anumită pizza pe care un norocos a cumpărat-o în 2010 cu 10 000 de bitcoini).

Produsul

CoinPoker va folosi blockchainul pentru a crea jocuri de noroc cu criptomonede. Corectitudinea demonstrabilă (conceptul de provably fair) este un fel de cuvânt de referință în industrie în acest moment și atrage unii investitori. Desigur, așa cum sugerează numele, ei se vor concentra pe jocul online, plătit cu criptomonedă, de Poker.

Cazinoul va permite amestecarea cărților cu corectitudine demonstrabilă și se va asigura că e cu ochii pe jucători, ca aceștia să joace conform regulilor. Utilizatorii platformei vor putea să joace faimosul joc de cărți cu alți pasionați din întreaga lume. În prezentarea lor video, dezvoltatorii spun că plănuiesc să readucă „perioada aia în care pokerul era distractiv și profitabil”.
Platforma este deschisă la nivel global și poți să joci cărți cu jucători adevărați din toată lumea.

„CoinPoker nu este un concept teoretic de genul – luna e din cașcaval. Sofwareul de bază este deja construit și gata să fie lansat. Acum, este disponibil pentru testare ”, anunță echipa. Asta înseamnă că au deja o versiune alfa a cazinoului, disponibilă online și care poate fi accesată direct de pe site-ul lor.

„Platforma online CoinPoker vrea să revoluționeze felul în care operează pokerul online. Poți să te conectezi la platformă de oriunde din lume, să folosești jetoanele noastre ca să joci și să te asiguri că jocurile sunt corecte și că fondurile tale sunt în siguranță. Tehnologia blockchain și criptomonedele ajută platforma CoinPoker să faci tranzacții imediate, fără fricțiuni, de oriunde din lume”, explică aceștia în campania de marketing.

Moneda

Moneda din spatele acestui proiect se numește CHP (prescurtarea de la chipsuri de cazinou). CHP o să fie moneda oficială folosită pe platformă. Dezvoltatorii au anunțat deja că lansesază în total 500 de milioane de jetoane pe piață. 75% din sumă (375 de milioane de CHP) vor fi distribuite în perioada de ICO, în trei runde separate.
CHIPS este deci o monedă utilitară și va fi disponibilă pentru pariurile pe platformă.

„Cei care dețin CHP după încheierea ICO-ului or să beneficieze de pe urma creșterii prețului fiselor, pe măsură ce crește cererea pe piață. Singura metodă pentru un fan de poker să joace pe CoinPoker este să cumpere fisele la prețul pieței. Dacă siteul crește … va crește și prețul fiselor, ceea ce va rezulta și în mai multă utilizare pe platformă”, scrie lucrarea albă.
Până acum nu este clar care sunt așteptările lor pentru viitorul jetoanelor – câți utilizatori o să aibă platforma, care o să fie cererea despre care vorbesc și prețul pe viitor.

ICO-ul

Echipa a ținut deja o perioadă de pre-ICO în luna noiembrie anul trecut, când au reușit să vândă toate monedele pe care și le-au propus (100 de milioane) în doar șase zile. Au vândut 6600 de monede pentru un ether. Asta înseamnă că au reușit deja să strângă fonduri undeva la 15 mii de ether.

În timpul următoarelor două stadii de ICO, plănuiesc să mai strângă încă 275 de milioane de fise. Au evoluat 4200 de fise pentru un ether în primul stadiu, care începe pe 19 ianuarie, și 3500 pentru un ether în al doilea stadiu.

Echipa

Nu sunt multe de spus despre echipă, cum se întâmplă cu multe dintre ICO-urile lansate în ultima perioadă. Sunt câțiva dezvoltatori faimoși în comunitate și aproape toți au lansat deja ICO-uri sau proiecte pe blockchain, așa că în ultima vreme nu am avut decât oameni noi, care au lucrat fără prea mare sonoritate la proiecte de tot felul și care pretind că au 8-10-12 ani de experiență în tot felul de domenii. Pagina lor oficială te trimite către profilul de LinkedIn și puteți să verificați informațiile acolo.

Deocamdată ce putem spune este că pare o echipă multiculturală. Nu este clar unde își au sediul, dar numărul de oameni implicați pare rezonabil și cu expertiză în mai multe ramuri care țin de jocurile de noroc pe blockchain – contracte smart, securitate, operațiuni de poker (?), management și marketing.