Piața criptomonedelor s-a confruntat cu foarte multe probleme în ultimul timp – de la hack-uri ale exchange-urilor până la probleme tehnice ale portofelelor sau tranzacții eșuate, există foarte multe situații în care utilizatorii au pierdut bani. Din păcate, piața asigurărilor pentru deținătorii de criptomonede este aproape inexistentă, însă proiectul Lawyercoin dorește să ofere o soluție pentru aceste incidente.

Ce este Lawyercoin

Lawyercoin este un serviciu de criptoinsurance (CSO) – asigurarea tranzacțiilor și a riscurilor ce rezulta din transferurile cu criptomonede precum și a pierderilor ca urmare a scăderii pieței de profil. Proiectul își propune să inființeze primul organism care să se ocupe de asigurarea tranzacțiilor între criptomonede indiferent de cine sunt emise și de blocul din care fac parte.

Problema

Tranzacțiile între portofelele electronice pot eșua, portofelele pot fi atacate, platformele de tip exchange pot fi victimele hack-urilor sau ICO-urile nu reușesc să cumuleze fondurile necesare pentru a iniția proiectele. În prezent, nu există companii de asigurări care să ofere o plasă de siguranță pentru utilizatorii de criptomonede, deoarece din punct de vedere legal monedele digitale nu au aceeași valoare ca valutele fiat.

Soluția

CSO acoperă pierderile de orice fel ce reies din tranzactiile cu criptomonede în același timp preluând și riscul unui proiect de lansare care dintr-un motiv sau altul nu mai poate fi pus în aplicare.

Platforma este bazată pe blockchain-ul Bitcoin, asigurând transparența și securitatea tranzacțiilor. Sistemul funcționează la fel ca orice plan de asigurare clasică – în baza unei prime de asigurare, utilizatorii beneficiază de certitudinea că fondurilor lor sunt în siguranță.

Tokenul

Tokenul Lawyercoin (LAW) este bazat pe blockchain-ul Bitcoin și vor fi emise 6 miliarde în perioada de ICO.

Perioada de pre-ICO se desfășoară în perioada 25 mai-25 octombrie 2018, fiind disponibile 250 milioane LAW la prețul de 0.001 usd/LAW (investiția minimă este de 1$/100LAW).

Criptomonedele acceptate sunt BTC, XCP și FLDC.

Echipa

Echipa din spatele Lawyercoin are experiență atât în domeniul software, cât și în domeniul asigurărilor. Marius Constantin este responsabil cu securitatea informațiilor și a lucrat anterior pentru BitDefender, iar Maria Tudor are experiență extinsă pe piața de asigurări.

Concluzia

Lawyercoin își propune să acopere o nișă de piață importantă pentru utilizatorii de criptomonede – asigurarea riscurilor asociate cu utilizarea acestora, indiferent de motivele care au generat incidentele.