În ultimele decenii a avut loc o revoluție în industria computerelor și a comunicațiilor, iar indiciile sunt că progresul tehnologic și utilizarea tehnologiei informațiilor vor continua în ritm rapid, cu impact mare asupra tuturor aspectelor vieții de zi cu zi. Comerțul este unul dintre aceste aspecte care a evoluat foarte mult. În ultimul timp, comercianții și furnizorii de servicii se luptă cu sisteme de plată ineficiente și costisitoare, care nu au evoluat în același ritm cu comerțul global.

Ce este PumaPay?

PumaPay este un protocol de plăți gratuit, open source și bazat pe blockchain caracterizat de structura Pull Payment. Oferă mecanisme de plată mai eficiente, mai flexibile, mai puțin costisitoare și mai scalabile decât cele disponibile în prezent. Natura flexibilă a protocolului îl face capabil să se adapteze la o gamă largă de opțiuni pe care comercianții le pot implementa, indiferent că este vorba de sisteme de-a gata sau configurate special pentru ei. Protocolul oferă un sistem de contracte smart care inversează mecanismele de tranzacție. Dacă până acum clientul trebuia să trimită fondurile către comerciant, protocolul PumaPay permite vânzătorului să se conecteze la portofelul clientului, iar după ce primește aprobare, să retragă fondurile.

Problema

Sistemul de plată cu cardul presupune implementarea unui sistem de comisioane costisitoare atât pentru comerciant, cât și pentru client. Cardul de credit este o tehnologie veche și nesigură, care în prezent se confurntă cu dificultăți în protejarea utilizatorilor de fraude. Băncile rezolvă această problemă prin impunerea de costuri suplimentare comercianților în cazul în care apar dispute, iar sistemul de soluționare a acestor dispute este costisitor pentru ambele părți.

Sistemele actuale de procesare a plăților cu cardul expun comercianții la o serie de riscuri șți tentative de fraudă, deoarece cardurile nu au fost concepute pentru a face față economiei globale moderne, care are un ritm foarte rapid. Popularitatea cardurilor se datorează în special lipsa alternativelor acceptabile când vine vorba de plăți electronice. Utilizarea cardurilor ca sistem de plată perpetuează un sistem anacronistic, care suferă din cauza ineficienței infrastructurii.

Soluția

PumaPay creează soluția care combină avantajele ambelor sisteme – plățile tradiționale și monedele digitale, astfel încât achizițiile cu criptomonede să fie accesibile pentru cumpărăturile de zi cu zi. Protocolul permite comercianților să opteze pentru soluția adaptată tipului de afacere pe care îl derulează, indiferent că este un sistem standard sau unul conceput special pentru ei.

PumaPay este un protocol de plăți gratuit, open source și bazat pe blockchain care are funcția de PullPayment: contracte smart care inversează mecanismele clasice de operațiuni cu criptomonede.

Până acum, cripromonedele permiteau un singur tip de tranzacție – trimiterea de bani din contul A în contul B. Protocolul PullPayment permite o acțiune de retragere de fonduri, permițând contului B să se conecteze la adresa contului A prin intermediul PullContract și să retragă fondurile. Binențeles, retragerea se face pe baza unor termeni predefiniți sau in urma acceptării tranzacției de către contul A.

Protocolul Puma Pay a fost creat de la 0 pentru a permite flexibilitatea mecanismelor de tranzacționare. Arhitectura inovativă permite o serie de mecanisme de plată care până în prezent erau innacesibile în sistemel bazate pe trimiterea de fonduri, precum abonamente, debit direct, pay-per-use și altele. Protocolul este foarte adaptabil, oferind posibilitatea de modificare a sistemelor de plată în funcție de necesitățile de afaceri.

Tokenul

Tokenul PumaPay (PMA) este cel care facilitează funcționalitatea protocolului. Este singura metodă de transfer de valoare între părți și poate fi convertit din alte criptomonede sau din valută fiat.

Tokenul PumaPay este creat pentru a se distinge de celelalte criptomonede deoarece permite mecanisme de facturare comprehensive all-in-one ce pot fi implementate simplu.

Tokenul a fost dezvoltat inițial ca token ERC-20 pe platforma Ethereum (PMA V1.0). Acest lucru va facilita atât migrarea cât și utilizarea de la început a tokenului ca mijloc de plată pe platformele partenere.

Vânzarea privată de tokenuri s-a finalizat pe data de 7 mai, în urma căreia au fost cumulate fonduri de 117,019,041 $ și s-au generat 78,042,956,829 PMA tokens.

Echipa

Yoav Dror este CEO-ul PumaPay și are peste 20 de ani de experiență în diferite companii online. Este un entuziast al tehnologiei blockchain, care înțelege atât puterea cât și limitările aceste tehnologii, astfel încât dorește să exploateze potențialul pe care îl are și să o facă aplicabilă plăților zilnice prin intermediul PumaPay. Colaboratorii săi în acest proiect sunt experți internționali cu experiență în inițiative antreprenoriale și online.

Concluzie

Protocolul PumaPay a fost contruit de la 0 pentru a oferi flexibilitate în tranzacții. Arhitectura inovativă permite implementarea unei serii de mecanisme de plată care sunt innacesibile în sistemele actuale bazate pe transmiterea de fonduri: abonamente, debit direct, pay-per-use și altele. Versiunea inițială a protocolului va fi implementată ca o combinație de contracte smart cu acces via SDK și API. Acest sistem va permite dezvoltarea rapidă și eficientă a ecosistemului PumaPay, precum și implementarea viziunii pe termen lung.

Detalii despre proiect se regăsesc în white paper și pe website.

INFORMAȚIILE APĂRUTE PE SITE NU REPREZINTĂ SFATURI FINANCIARE. PENTRU ORICE DECIZIE FINANCIARĂ IMPORTANTĂ, CONSULTAȚI PROFESIONIȘTI AUTORIZAȚI. MAI MULTE INFO LE GASITI IN TERMENI SI CONDITII