Spațiul criptomonedelor este unul dinamic, care s-a extins rapid în sectorul financiar și al investițiilor. În prezent, înseamnă mai mult decât Bitcoin – înseamnă posibilitatea de a investi într-o ofertă inițială de monede (ICO) și, mai recent, în Initial Exchange Offering (IEO).

Interesul pentru IEO-uri a devenit semnificativ, deoarece exchange-urile cu experiență fac ca aceste oferte să fie mai durabile și mai sigure pentru investitori.

Exchange-urile de top precum Binance, Huobi, Bittrex și chiar Coinbase ajuta la asigurarea bunei desfășurări a acestor strângeri de fonduri.

Interesul pentru IEO-uri

Din multe puncte de vedere, IEO-urile se aseamănă cu modelul mai tradițional de IPO. Listarea pe bursă a unei companii poate fi un exercițiu profitabil. Cel mai mare IPO, cel al Grupului Alibaba (NYSE: BABA), de exemplu, a strâns 25 de miliarde de dolari în 2014 și este considerat cel mai mare IPO din istorie. SoftBank Group (TYO: SFTBY) a reușit să strângă 24 de miliarde de dolari doar anul trecut. IPO-urile au devenit un instrument puternic pentru avansarea afacerilor.

IEO-urile au început să atragă din nou atenția investitorilor, mai ales după ce analizele au demonstrat succesul înregistrat de Binance cu proiectele lansate.

Dintre proiectele pe care Binance le-a lansat pe platforma sa IEO, s-a înregistrat un randament de 203 la sută. BitTorrent, platforma de cumpărată de Tron, a avut un IEO de succes pe Binance Launchpad la începutul acestui an și înregistrează un ROI în USD de 940 la sută.

Alte proiecte lansate pe platforma Huobi Prime, au avut, de asemenea, procente de ROI mediene pozitive. Compania a ajutat de asemenea proiectele listate într-o manieră care să faciliteze succesul ulterior etapei de strângere de fonduri.

Investitorii de pe piața cripto au început din nou să se concentreze asupra viitoarelor IEO-uri care pot avansa ecosistemul blockchain. Nu mai este vorba despre căutarea următorului mare producător de bani, ci despre proiectele cu potențial de dezvoltare în viitor.