Guvernatorul adjunct al băncii centrale din Egipt a negat speculațiile cum că banca centrală egipteană ar avea de gând să lucreze cu bitcoin sau alte criptomonede.

Pe rețelele de socializare s-au încins zvonturi cum că Banca Centrală a Egiptului ia în considerare posibilitatea de a permite băncilor din întreaga țară să recunoască și să lucreze cu monedele digitale ca bitcoinul. Cu toate acestea, guvernatorul adjunct Lobna Helal a negat speculațiile.

Într-o declarație către portalul economic Amwal Al Ghad de luna trecută, Helal a spus:

”Pentru stablitatea sistemului bancar egiptean, băncile lucrează doar cu moneda oficială și niciodată cu alte monede virtuale. ”

Comentarii asemănătoare a făcut și Gamal Negm, alt guvernator adjunct. Acesta spune categoric că monedele digitale nu vor fi acceptate și că banca recunoaște doar monedele oficiale.

Declarațiile oficialităților au venit într-un moment în care mai multe țări din întreaga lume încearcă să determine un cadru legislativ și de reglementări pentru monedele digitale descentralizate.

Japonia este un exemplu important de țară care introduce proactiv legislație și recunoaște monedele digitale ca bitcoinul ca fiind formule de plată legale.

Și banca centrală din Filipine a lansat reglementări pentru schimburile de bitcoin la începutul anului. Mișcarea recunoaște și legalizează activitățile bitcoin pe teritoriul țării.

De luat în seamă este și Rusia și-a schimbat poziția de anul trecut. De la pedepse cu închisoarea pentru cei care adoptă bitcoinul, au auns la discuții publice. Caută în acest momente reglementări și  legalizarea bitcoinului și a altor criptomonede.

India, o țară care trece rapid la plăți electronice, ia în considerare un cadru legislativ pentru criptomonede.

Dacă bitcoinul este reglementat și recunoscut, va fi expus la o piață de peste un miliard de oameni.

Sursa – CryptoCoinsNews