Start-up-ul Pundi X a început să distribuie echipamente POS care integrează criptomonedele cu toate că în prezent acestea nu sunt acceptate ca metodă de plată în Indonezia.

În ianuarie 2018, Banca Centrală din Indonezia a lansat un avertisment public cu privire la faptul că monedele digitale nu sunt acceptate ca metodă de plată pe teritoriul țării. Avertisment venit dupa ce in Indonezia puteai sa folosesti Bitcoin in imobiliare.

”Monedele virtuale, inclusiv Bitcoin, nu sunt recunoscute ca instrument financiar oficial. Din acest motiv sunt interzise ca metodă de plată”, se menționează în anunț.

Banca Centrala e impotriva

Cu toate acestea, Pundi X planifică distribuirea a 50.000 de unități XPOS până în martie 2019. Echipamentele procesează și tranzacții cu valute fiat. Astfel permit evitarea interdicției și oferă opțiunea magazinelor de a activa opțiunea de plată cu criptomonede atunci când acestea vor deveni legale.

”Pundi X va începe să distribuie noile XPOS în săptămânile următoare. Acestea au opțiunea de a procesa tranzacții cu carduri de debit, coduri QR și NFC, carduri VISA, Mastergard, Samsung Pau și Apple Pay. Aparatele au fost create în cooperare cu partenerul nostru E2Pay și oferă o gamă largă se servicii de plată, precum și opțiuni viitoare”

a declarat co-fondatorul Pundi X, Constantin Papadimitriou, care este și președintele E2Pay.

”Funcționalitatea de gestionare a plăților în criptomonede nu este automată. Trebuie activată expres, ceea ce se poate realiza atunci când acest tip de plăți devin legale. Vrem ca monedele digitale să fie ușor de utilizat și accesibile oricui, oriunde”

a completat avocatul Pundi X, David ben Kay.

Partenerul Pundi X, E2Pay, a obținut licența e-money la sfârșitul lunii mai 2018. Aceasta licenta le permite să deruleze proiecte bazate pe valute fiat în această țară.

Popularitatea criptomonedelor în Indonezia este în creștere, cu toate avertizările băncii centrale. De altfel, statisticile arată că din cei 261 de milioane de cetățeni, utilizatorii de cripto sunt la fel de numeroși ca investitorii de pe bursele financiare clasice.