Comisia pentru Valori Mobiliare și Burse din Statele Unite (SEC) a solicitat încetarea activității fondului de investiții cripto Crypto Asset Management LP. Motivul este încălcarea legislației cu privire la vânzarea de securities.

De asemenea, autoritatea de supraveghere a impus companiei să plătească o amendă de 200.000 de dolari.

Compania fondată de Timothy Enneking s-a promovat drept ”primul fond de investiții în criptomonede reglementat din Statele Unite”. In realitate însă nici măcar nu era înregistrată ca și firmă de investiții.

SEC a decis că afirmațiile făcute de Crypto Asset Management LP reprezintă o încălcare directă și conștientă a legislației cu privire la securities.

După ce a fost contactată de SEC pentru prima oară, compania a dispus încetarea activității de vânzare de acțiuni. Totodată s-a oferit să recompenseze investitorii.

De asemenea, Timothy Enneking a fost de acord să plătească amenda impusă de autoritatea de reglementare. Cu toate acestea, fondatorul a refuzat să admită vreo încălcare a legii:

”Am fost pe deplin în conformitate cu SEC imediat după ce ne-au anunțat că au îngrijorări cu privire la două pasaje pe site-ul nostru.”

Enneking a susținut de asemenea că niciun investitor nu a fost afectat. Conform spuselor acestuia, firma sa a cooperat cu toate solicitările SEC.

Aceasta nu este prima dată când SEC a emis scrisori de încetarea activității companiilor care operează în spațiul cripto. Dar este prima instanță în care s-a adresat unei companii de investiții în criptomonede.

Cea de-a doua acțiune

a fost luată împotriva TokenLot LLC, care au fost acuzați că au activat ca brokeri-dealeri neînregistrați. TokenLot s-a autocaracterizat drept un ”ICO Superstore” .

”A primit comenzi de la mai mult de 6100 de investitori retail pentru gestionarea a mai mult de 200 de tokenuri digitale, printre care s-au numărat și tokenuri tip securities”

conform documentelor SEC.

Fondatorii TokenLot LLC, Lenny Kugel și Eli L. Lewitt, au fost de acord cu încetarea activității si achitarea unor amenzi în valoarea de 480.000 de dolari. La acestea s-au adăugat penalități individuale de 45.000$. Concomitent, timp de trei ani, cei doi nu vor mai avea dreptul de a se implica în activități de tranzacționare pe bursă sau în firme de investiții.

Ambele ordine SEC au făcut referire la raportul DAO din 2017. Acesta a pregătit terenul pentru o serie de acțiuni de executare împotriva celor ce fraudează ecosistemul ICO. În acel moment, agenția a spus că legea cu privire la securities din SUA ar putea să se aplice vânzărilor de tokenuri.

De atunci, înalții funcționari ai SEC, inclusiv președintele său, Jay Clayton, au făcut ICO-urile o prioritate importantă pentru agenție.