Compania Advance Digital Innovation (ADI) va organiza primul summit dedicat minării monedelor virtuale în data de 18 mai în New York, în cadrul Săptămânii Blockchain. În cadrul confenrinței se vor discuta toate aspectele asociate cu minarea, de la securitate și aspecte legale până la tehnologii și tehnici specializate. De asemenea, în cadrul workshop-urilor se vor explica diferențele între minarea industrială și sistemele de minare de tip hobby, precum și modul în care se poate configura un rig de minare.

Emma Todd, specialistă în organizarea de evenimente și manager al ADI, a devenit interesată de criptomonede anul trecut și a remarcat imediat lipsa de evenimente dedicate acestora, astfel încât a decis să organizeze întâlniri în care perosanele interesate pot discuta cu specialiști într-un mediu deschis inovației și dialogului.

Primul Summit ADI a fost organizat în septembrie 2017 în Vancouver, iar interesul manifestat de public a determinat-o pe Todd să îl programeze și pe cel din luna mai.

”Un număr mare de companii chinezești și-au manifestat interesul pentru a-și muta operațiunile în America de Nord, din cauza restricțiilor impuse în China. Am primit multe solicitări de sprijin, astfel încât sperăm că acest eveniment este un răspuns pentru întrebările lor”.

Todd se așteptă ca o mare parte dintre participanți să fie amatori, care nu au o experiență extinsă în domeniul tehnologic, care doresc să afle mai multe despre minarea de criptomonede.

Printre invitații la Summit se numără Samson Mow, director al companiei Blockstream, Andrew Kiguel, președintele Hut 8 Mining, Steve Schaeffer, președintele MGT Crypto Capital Assets, avocatul specializat în cripto Tim Bukher, partner în cadrul companiei Thompson Bukher LLP și Amber Scott, fondator al Outlier Solutions.

Scopul acestui summit dedicat minării de criptomonede este de a provoca dialoguri și de a permite oamenilor să pună întrebări:

”Speranța noastră este că oamenii vor descoperi lucruri noi, despre care nu știau foarte multe, dar pe care vor fi interesați să le investigheze. De asemenea, vrem să oferim oamenilor care abia au aflat despre minare toate instrumentele și cunoștințele de care au nevoie pentru a-și crea propria mină”.