BTC/EUR
-0.03%
62818.00
ETH/EUR
+0.50%
3265.80
ZEC/EUR
+2.40%
21.71

Magazine care accepta Bitcoin in Romania

reclama ta aici 300x250

Ce este Bitcoin?

 Bitcoin este prima moneda digitala descentralizata,  care simulează aurul digital. Nu este o companie, nu este un produs, este un sistem. A fost inventata in 2008 de Satoshi Nakamoto. In prezent piata de capital depaseste 25 miliarde dolari, iar comunitatea si infrastructura construita in jurul monedei este una puternica.

 

reclama ta aici 300x250

Tehnologia Blockchain

Blockchain este o baza de date distributiva care mentine o lista in continua crestere a inregistrarilor, numite blocuri, securizate de manipulare si revizuire. Fiecare bloc contine un timbru de timp si un link catre blocul anterior.

 

reclama ta aici 300x250

Minarea Bitcoin

Mineritul este o parte importanta a sistemului bitcoin, pentru ca este activitatea care asigura securitatea rețelei. Rețeaua bitcoin este una distributiva, ceea ce înseamna ca toti participantii la retea contribuie la sustinerea acesteia, creand noduri de verificare.

 

reclama ta aici 300x250
PCGarage, magazinul de componente pentru calculatoare, lucrează cu procesorul de plăți NETOPIA mobilPay încă de la începutul anului. Poți alege să plătești cu bitcoin prin scanare QR sau transfer la adresa de portofel digital.
www.pcgarage.ro

reclama ta aici 300x250
F64 este cel mai mare magazin de aparatură foto-video din sud-estul Europei. Au început prin a lucra cu BTCXchange, dar după ce procesorul de plată și-a încetat subit activitatea, magazinul de aparatură video a continuat să accepte moneda bitcoin prin CoinZone. “Prin implementarea metodei de plată cu Bitcoin, F64 își întărește poziția fruntașă prin atragerea de noi clienți și oferirea unui confort suplimentar pentru achizițiile online.” a declarat Manuel Heilmann, CEO Coinzone.
www.f64.ro