Piața de minare cripto a fost afectată major de scăderea prețului Bitcoin. Mulți mineri au optat pentru a renunța la această activitate din lipsa de profituri.

Există însă o nouă metodă de a face bani din echipamentele deținute. Compania Vectordash oferă opțiunea de închiriere a puterii de procesare pentru gameri prin cloud rendering. Practic, utilizatorii cu computere slabe au posibilitatea de a utiliza puterea de calcul împrumutată pentru a juca jocuri ce depășesc capacitatea proprie.

Acest lucru înseamnă că, teoretic, chiar și cei cu un Macbook Air ar putea juca la rezoluția de 4K și la 60 de cadre pe secundă. Singura condiție este ca lățimea de bandă a internetului să fie capabilă să manipuleze acea cantitate de date.

Un concept utilizat și de Sony

Tehnologia cloud rendering nu este nouă, deși nu a fost extrem de populară la lansare. Sony a lansat un serviciu de redare în cloud pentru PlayStation cu câțiva ani în urmă. Cu toate acestea, compania a demonstrat că tehnologia cloud rendering este o opțiune viabilă pentru viitorul jocurilor.

Modelul distribuit de transformare a unităților de procesare grafică în profit este mai scalabil atunci când se adresează unor zone restrânse. Asta pentru că un factor major de limitare a tehnologiei este că este foarte dependent de proximitatea geografică dintre fluxurile de jocuri și hardware-ul gazdă.

ro.exchange

Acest lucru înseamnă că Vectordash va trebui să fie foarte bine direcționat cu piețele pe care se extinde.

Un flux de joc trebuie să fie la aproximativ 300 de mile de mașina gazdă. Compania s-a decis să se concetreze pe Bay Area și ulterior pe zone adiacente din Statele Unite.

Oportunitate pentru minerii cripto

Vectordash dorește să profite de situația pieței de minare pentru a atrage clienți. Conform prezentării oficiale, utilizatorii vor plăti 28 de dolari pe lună pentru a beneficia de serviciu. De de altă parte, deținătorii de GPU sunt plătiți cu 60-125 de dolari pe lună, în funcție de capacitate.

Pentru cei ce au achiziționat hardware de minare, un profit zilnic de 0.6 USD nu reprezintă foarte mult.

Cu toate acestea, randamentul minerilor cu GPU este în prezent neglijabil, așa că închirierea puterii de procesare este o alterativă convenabilă.