85% din Bitcoin au fost minați

Pe data de 1 august, 85% din totalul de Bitcoin au fost minați, conform datelor de monitorizare a blockchain-ului. Minerii au extras în total 17.850.000 de unități ca parte a procesului de validare a tranzacțiilor. Până în 2140 vor fi minați și restul de 3.15 milioane BTC.

Cumpara Bitcoin

În cursul zilei, prețul BTC a testat din nou pragul de 10.000$, după aproape două săptămâni de fluctuații în jurul valorii de 9500$. Per ansamblu, sentimentele pe piață rămân pozitive.

Exchange-ul Kraken achiziționează Interchange

Exchange-ul Kraken a achiziționat Interchange, un furnizor de servicii de monitorizare a portofoliilor pentru investitorii instituționali în criptomonede. Compania are în prezent peste 60 de clienți instituționali care utilizează software-ul Interchange.

Kraken va combina instrumentele Interchange cu platforma sa existentă, Cryptowatch, un serviciu de charting, trading și urmărire a portofoliilor.

Instrumentele combinate de la Interchange și Cryptowatch vor oferi clienților instituționali produse care acoperă date istorice și în timp real, diagrame avansate, execuție comercială cu mai multe exchange-uri, informații de cercetare și piață, instrumente de reconciliere a contabilității și a portofoliului și produse cu indice cripto.

NBA lansează crypto-collectibles

Asociația Națională de Baschet a Statelor Unite (NBA) s-a asociat cu Dapper Labs, creatorul CryptoKitties, pentru a lansa un nou joc de crypto-collectibles.

Jocul, numit NBA Top Shot, va fi lansat la începutul lui 2020. Fanii vor putea să colecționeze clipuri relevante din meciurile NBA, care pot fi apoi utilizate pentru a construi echipe sau pot fi tranzacționate.

Roham Gharegozlou, directorul general al Dapper Labs, a declarat:

„NBA și jucătorii săi sunt extrem de populari în cultura globală […] Prin intermediul NBA Top Shot fanii de baschet pot să interacționeze cu jucătorii, echipele și echipele lor preferate în moduri cu totul noi. Folosim cea mai recentă tehnologie blockchain pentru a crea active și experiențe care sunt garantate în ediție limitată și autentice, printr-o metodă digitală complet nouă.”

carscenter-accepta-bitcoin

Procesul de calomnie Craig Wright vs Roger Ver, respins de curțile britanice

Un judecător britanic a respins procesul de calomnie împotriva lui Roger Ver intentant de Craig Wright.

Wright a susținut că Ver l-a defăimat într-un clip YouTube publicat la mijlocul lunii aprilie, în care Ver a denunțat pretenția lui Wright că este Satoshi Nakamoto.

Judecătorul a a declarat că Wright nu a furnizat o justificare suficientă că reputația sa a fost afectată.

Procesul împotriva lui Ver nu este singurul litigiu pe Wright l-a intentat. El l-a acuzat de calomnie și pe podcasterul Peter McCormick. A amenințat că o să-l dea în judecată pe creatorul ethereum Vitalik Buterin și pe John McAfee.