Commons Foundation a anunțat că va lansa cea mai mare fermă de minare Bitcoin din lume împreună cu Bitfury. Inițiativa a a fost anunțată încă din noimebrie anul trecut și este denumită ”Gâsca de Aur”. Poiectul are ca intenție să sprijine extinderea criptomonedelor și tehnologiei blockchain în țările vorbitoare de limba spaniolă.

Paraguay produce energie electrică în exces

Uzinele hidroelectrice construite la barajele Itaipu și Yacyretá produc cantități foarte mari de energie electrică. Paraguay folosește doar 20% din electricitatea pe care o produce. Restul este exportată în țările vecine – Argentina și Brazilia.


Paraguay a garantat 15 ani de prețuri stabile pentru operațiunile de minare și terenul necesar. Contractul pune la dispoziția proiectului 50.000 de metri pătrați pentru cinci centre de minare. Locația va fi alimentată de energia hidroelectrică de la uzina Itaipu.

Echipamentele de minare, puse la dispoziție de Bitfury

Bitfury va pune la dispoziție centrele de date BlockBox AC mobile, în versiune transportabilă. Fiecare BlockBox include 176 de servere cu răcire cu aer, cu o rata de hash totală de 14 PH/s.

Valery Vavilov, directorul executiv al Bitfury, a explicat modul în care parteneriatul va introduce mineritul BTC în Paraguay.

”Ne angajăm să creștem securitatea blockchain-ului Bitcoin, atât prin inovarea în portofoliul nostru de hardware, cât și prin extinderea rețelei sale în întreaga lume. Bitfury a prioritizat în mod constant descentralizarea globală Bitcoin si Blockchain și așteptăm cu nerăbdare să ajutăm partenerii noștri să introducă această industrie în Paraguay.”

Commons Foundation planifică să laseze un exchange cripto în 2019

Commons Foundation intenționează să lanseze un exchange cripto până la sfârșitul anului 2019. Aceste are de asemenea rolul de a aduce inovații suplimentare în Paraguay și să contribuie la construirea ecosistemului blockchain din America Latină. Platforma de cripto-tranzacționare va efectua procedurile KYC ale clienților săi prin platforma Bitfury Crystal Analytics.

Bitfury, care este specializată în fabricarea infrastructurii miniere cripto, are în vedere o ofertă publică inițială (IPO) la Amsterdam, Londra sau Hong Kong, care ar putea avea loc la începutul acestui an.