Compania de cercetare TradeBlock a încearcat să găsească „rentabilitatea minieră Bitcoin în urma reducerii la jumătate a recompensei”. În postarea de bloc, analiștii TradeBlock au calculat costul de minare a Bitcoin înainte și după halving.

Concluziile lor sunt că menținerea profitabilității va depinde de o creștere a ratei de hash din rețea și de hardware de minare mai performant.

Înjumătățirea recompenselor Bitcoin va avea loc în mai puțin de 100 de zile distanță, fiind programată să aibă loc în luna mai 2020. Asta înseamnă că numărul de monede minate se va reduce de la 12.5 per bloc la 6.25.

În prezent, sunt minate în medie 144 blocuri pe zi, ceea ce duce la 1.800 de BTC noi pe zi. După înjumătățire, vor rezulta 900 de bitcoini noi minați pe zi.

În 2019, operatorii minieri comerciali operau la „marje de profit sănătoase”, întrucât prețul BTC a crescut pe parcursul întregului an.

Înjumătățirea recompenselor Bitcoin creste puterea de hash a retelei

Între timp, rata de hash a rețelei a continuat să crească, ajungând la valori record. Dar, pe măsură ce resursele cresc în timp, eficiența și costurile miniere cresc, de asemenea.

Pentru a menține marjele de profit sănătoase pentru mineri, este nevoie de o rată de hash în creștere care să corespundă cu un preț Bitcoin în creștere. Pentru a reduce costurile de minare, sunt necesare dispozitive miniere mai eficiente.

În prezent, costul mediu brut pentru a mina un BTC este de 6.851$, în timp ce prețul Bitcoin a depășit prețul de vânzare de 10.000$.

Dacă rata de hash va continua să crească în același ritm în următoarele trei luni, iar minerii vor folosi hardware de minare cu eficiență mai mare, după halving costul pentru minarea unui BTC ar fi 15,062$, conform calculelor TradeBlock.

TradeBlock spune că minerii „se așteaptă ca prețul Bitcoin să crească la niveluri mai ridicate” de peste 12.000 – 15.000$ în apropierea datei de halving.

CryptoZZ