La o zi până la înjumătățirea recompensei, Hashflare a fost prima companie de minare bitcoin care informeaă că reducerea recompensei de minare va afecta plățile, dar nu a specificat în ce măsură.

Într-un mesaj trimis minerilor pe email, Hashflare anunță:

”Vrem să vă reamintim că acest weekend recompensa pentru minarea bitcoin va fi redusă cu 50%. Acest proces, și anume înjumătățirea, este parte din scriptul de sistem bitcoin și se întâmplă la fiecare 210 000 de blockuri minate. Ultima înjumătățire a fost făcută acum 4 ani iar recompensa pentru block a scăzut de la 50btc la 25btc. Înjumătățirea se va petrece sâmbătă în jurul orei 20.30. Asta înseamnă că întreaga rețea bitcoin va începe să primească recompense de minare reduse. Acest lucru se va reflecta și în plățile primite începând de luni.”

Pregătirea

Compania spune că echipa se pregătește pentru acest eveniment de câteva luni și că acum se pregătește să instaleze hardware SHA 256 nou, mai eficient din punct de vedere al consumului.

”Facem eforturi pentru a păstra minarea de bitcoin profitabilă. În viitorul apropiat vor reuși să reducem costurile de electricitate, scăzând comisioanele de consum pentru contractele SHA-256 ca rezultat.

Lucrăm activ pentru a face serviciile noastre mai bune și sperăm că eforturile noastre vor face cooperarea cu noi mai profitabilă și mai plăcută”

Nesiguranța rămâne

Cei mai mulți dintre mineri nu știu sigur la ce să se aștepte după înjumătățire. De asemenea, sunt puține companii de mineri care să își fi dezvăluit identitatea sau să fi explicat dinamica operațiunilor.

O altă companie de minare care încearcă să tempereze speranțele minerilor este Genesis Mining. Directorul Marco Streng a dat puține informații atunci când World Economic Forum a făcut o vizită la ferma de minare. A spus că un bitcoin costă cam 200$ la minare dacă ai un contract bun pentru electricitate și dacă ignori celelalte costuri cum ar fi conexiunea bună la Internet și un climat bun pentru fermă, cum ar fi Islanda.

Cu toate acestea, în ciuda dezvăluirii costurilor și prețului curent pentru bitcoin, compania nu a spus la ce se așteaptă după înjumătățire și continuă să fie precaută în declarație.

Mai degrabă spune pe pagina de Facebook că este dificil de prevăzut care vor fi consecințele evenimentului. Streng a menționat de asemenea într-un interviu că înjumătățirea, în ciuda faptului că este prevăzută încă de la începutul bitcoinului, ar putea să fie cea care conduce prețul ținând cont de oferta mai scăzută, sau ar putea să nu aibă niciun efect.

Sursa – CoinTelegraph