Două companii blockchain din Australia au încheiat un parteneriat pentru a crea o operațiune de mining în valoare de 190 de milioane de dolari într-o uzină dezafectată din Australia. Start-up-ul IoT Blockchain și distribuitorul de echipamente de minare Royalti Blockchain Group au obținut aprobare din partea Australian Securities Exchange pentru a crea un complex de minare într-o fostă locație a unui centru de distribuție a curentului electric.

Uzină dezafectată Redbank va fi convertită într-un Complex pentru Aplicații Blockchain ce va fi alimentat cu energie de Hunter Energy Power Station. Operațiunea de minare va acoperi două hectare de teren, la aproximativ 120 km nord de Sidney.

Contractul încheiat cu compania Hunter Energy are o durată de 5 ani cu posibilitatea de extindere pe încă cinci, și va furniza 20 de Megawați la 0,11 dolari australieni pe oră.

În ultimii ani, au existat mai multe astfel de proiecte de reciclare a locațiilor fostelor uzine electrice, atât în SUA (în statul New York) cât și în Canada. Autoritățile nu au întotdeauna o atitudine pozitivă față de aceste proiecte, deoarece consideră că nu generează suficientă valoare pentru economia locală. În unele cazuri, consumul mare de energie electrică a fermelor de minare au generat creșteri de preț pentru locuitorii din zonă.

Soluția propusă de mineri este să acopere cheltuielile suplimentare generate, astfel încât să existe beneficii pentru toată lumea.