Autoritățile din SUA și din Coreea de Sud investighează o nouă escrocherie cripto de mari dimensiuni. Este vorba despre compania din Marea Britanie Control Finance Ltd, fondată de Benjamin Reynolds. Acesta este acuzat că ar fi acumulat aproape 23.000 de BTC din înșelarea a peste 1000 de investitori.

În SUA, CFTC este responsabil pentru investigație, iar în Coreea de Sud de către Parchetul districtului Ulsan.

Compania Control-Finance Ltd a exploatat entuziasmul public pentru Bitcoin în perioada 2016-2017 și au acumular 22.858 BTC. La momentul respectiv, acestia aveau o valoare de cel puțin 147 milioane dolari. Aceasta a fost o schemă piramidală complexă pentru a atrage clienții în cadrul unui „Program de afiliere”.

Escrocherie cripto de mari dimensiuni greu de solutionat

Ei au folosit un site web și conturi pe site-urile de socializare populare pentru a convinge clienții să cumpere și să transfere Bitcoin către ei. Control-Finance au fabricat și au postat săptămânal „rapoarte de activitate” false ce susțineau că se obțineau profituri semnificative. În realitate, nu au fost realizate niciun fel de investiții, conform investigației CFTC.

Odată cu lansarea investigației, compania și-a suspendat activitatea pe 10 septembrie 2017. Site-ul a fost închis și toate plățile către clienți au fost suspendate.

Chiar dacă CFTC a inițiat un proces împotriva Control-Finance Ltd, autoritățile din SUA și Coreea de Sud nu au reușit să îl găsească pe Benjamin Reynolds. El era înregistrat cu o adresă falsă din Manchester și a dispărut cu banii.

Din acest motiv, CFTC a fost nevoită să amâne următoarea ședință a procesului contra lui Reynolds și a schemei sale piramidale.

CryptoZZ