Exchange-ul cripto Coinroom și-a închis operațiunile în luna aprilie și a dispărut cu o mare parte dintre fondurile clienților.

Platforma poloneză a activat din 2017 până în aprilie 2019. Pe data de 2 aprilie, utilizatorii au primit un e-mail prin care au fost anunțati că au la dispoziție 24 de ore să își retragă fondurile. Pentru a-și închide conturile, utilizatorii trebuiau să trimită un e-mail administratorilor.

Cei care nu au urmat procedura au descoperit că nu au mai avut cui să se adreseze după expirarea termenului. Site-ul și conturile de social media ale platformei au a fost închise aproape imediat.

O mare parte dintre utilizatori nu au reușit să își retragă fondurile, ceea ce înseamnă că fondatorii exchange-ului au dispărut cu banii.

Situație raportată de presa poloneză

Site-ul polonez de știri Money.pl a publicat informațiile cu privire la exit scam pe 31 mai.

“Exchange-ul cripto Coinroom a fost înregistrat ca firmă în 2016 și un an mai târziu a deschis site-ul său exchange. Clienții puteau depune, cumpăra și vinde criptomonede și avea de asemenea posibilitatea de a schimba cripto pe fiat”,

a scris Marcin Łukasik pe Money.pl.

“În aprilie, utilizatorii au primit un e-mail care îi informa că, conturile lor vor fi închise. Au avut la dispoziție o zi să-și retragă banii. Pentru a face acest lucru au trebuit să contacteze direct administratorii exchange-ului. Toate aceste detalii erau menționate în termenii de servicii semnat de utilizatori. “

Exchange-ul cripto Coinroom a fost închis a doua zi, iar utilizatorii care nu au urmat procedura corectă și-au pierdut fondurile.

Proprietarii au dispărut, iar proprietarul firmei, Tomasz Zbigniew Wiewióra, nu este de găsit pentru a răspunde întrebărilor. Unul dintre clienții Coinroom a susținut că Wiewióra a deschis o afacere în Estonia după plecarea din Polonia.

Autoritățile investighează situația

Utilizatorii cred, de asemenea, că firma a fost închisă deoarece au intrat în atenția KNF, autoritatea economică poloneză.

Jurnalistul Łukasik a menționat că același lucru s-a întâmplat și cu un alt exchange, Bitmarket24, care a fost de asemenea închis peste noapte.

O parte dintre victime au depus plângeri la poliție cu privire la situație, iar procuratura a inițiat o investigație.

“Până acum au fost înrgistrate mai multe plângeri în acest caz. Desfășurăm activități care vizează identificarea posibilelor victime. În prezent, este prea devreme pentru a furniza informații cu privire la valoarea pierderilor posibile. Datorită confidențialității procedurilor desfășurate, nu putem împărtăși informații cu privire la activitățile implementate și planificate, precum și la măsurile luate în acest stadiu al procedurii “,

a declarat Łukasz Łapczyński, purtătorul de cuvânt al Procuraturii din Varșovia, despre exchange-ul cripto Coinroom.

Se apreciază că au fost afectați aproximativ 2000 de utilizatori, ce au pierdut sume ce variază între 80$ și 15.000$.