Trezorăria britanică a spus că nu va căuta să impună reguli anti-spălare de bani (AML) pentru furnizorii de portofele de monedă digitală, pentru că nu vor să împovăreze deocamdată și mai mult aceste servicii.

Declarațiile au fost făcute săptămâna trecută, într-un raport care dădea detalii despre planurile guvernului britanic de a ataca spălarea de bani și finanțarea terorismului printr-o metodă mai largă. Conform raportului,trezorăria plănuiește să impună reglementări împotriva spălării de bani. Cu toate acestea, o întrebare importantă la acel moment era dacă aceste reguli se vor extinde și la serviciile de portofele care nu oferă funcționalități de schimb fiat-criptomonedă.

Conform noului raport, aceste companii nu se vor confrunta cu cerințe suplimentare.

Un comunicat al trezorăriei britanice spune:

Această concentrare pe schimburi este congruentă cu abordarea bazată pe risc, și notăm că extinderea perimetrului pentru reglementări anti-spălare de bani dincolo de firmele de schimburi digitale (de exemplu furnizorii de portofele) nu ar aduce beneficii în ceea ce privește mitigarea spălării de bsni și riscurile de finanțarea terorismului, și ar împovăra semnificativ firmele în acest sector inovativ și încă în curs de dezvoltare

Cu alte cuvinte, guvernul pare să fie de părere că reglementările AML nu vor fi impuse nici altor companii care lucrează în spațiul monedelor digitale, iar portofelele nu vor fi singurele scutite de aceste reglementări.

Raportul continuă prin a nota că în urma unei analize venită din partea autorităților, mediului academic și surselor din guvern, există dovezi că ar fi vorba despre ”un nivel scăzut de activități ilicite în rețelele monedelor digitale” – un posibil factor în abordarea regulatorie.

Guvernul a transmis în raport că va încuraja de asemenea diseminarea de informații între agenții, proces care ar include schimbul de date pe ”noi forme de tranzacții, cum ar fi sistemul bancar online sau monedele virtuale”

Conform raportului, guvernul are în plan să facă o reexaminare a abordării față de supravegherea AML în următorii doi ani.

Sursa – Stan Higgins via CoinDesk