Operatorul de plăți online cunoscut anterior drept Moneybookers, Skrill lansează un nou produs digital. Acesta permite utilizatorilor să cumpere și să vândă criptomonede utilizând peste 40 de valute fiat.

Serviciul, denumit Skrill Wallet, suportă pentru început Bitcoin, Ether, Litecoin și Bitcoin cash. Este disponibil în peste 30 de țări, inclusiv Bulgaria, Ungaria, Polonia, Marea Britanie, Australia și Canada. În prezent, serviciul nu este disponibil în Rusia și SUA.

Prețul la care se achiziționează criptomonedele este afișat la momentul plasării comenzii. Comisionul este de 1.5% pentru Euro și USD și de 3% pentru alte valute folosite.

În prezent, portofelul digital nu oferă opțiunea de a efecuta transferuri sau de a tranzacționa cu alți utilizatori. Însă compania a declarat că aceste opțiuni vor deveni disponibile în viitorul apropiat.

CEO-ul Skrill,  Lorenzo Pellegrino, este de părere că adopția criptomonedelor va crește semnificativ în următorii ani și a declarat:

”Sunt încrezător că abilitatea de a tranzacționa criptomonede rapid și ușor prin intermediul Skrill  va atrage consumatorii atât în prezent, cât și în viitor. Știm că mulți oameni doresc să experimenteze tranzacționarea cu criptomonede, dar nu știu de unde să înceapă, astfel încât am dorit să facem întregul proces cât mai simplu”.

În următoarele luni, se plănuiește extinderea numărului de țări în care Skrill lansează acest portofel digital spre a fi disponibil. De asemenea va urma să se adauge opțiunea de criptomonede pe aplicația mobilă.

Lorenzo Pellegrino deține de asemenea companiile NETELLER și Income Acces și a anunțat că intenționează să integreze monedele digitale cadrul portofelelor NETELLER, ce fac parte din subsidiara PaySafe.

Astfel

Skrill Wallet este primul demers pe piața de criptomonede a operatorului de plăți, care până în prezent s-a concentrat în special pe poker, pariuri sportive și cazinouri.

Skrill oferă de asemenea și un card pre-plătit Mastercard ce poate fi alimentat cu Bitcoin prin intermediul cunoscutului serviciu Bitpay.