Analistul Yassine Elmandjra de la Ark Investment Management a făcut o predicție curajoasă despre Bitcoin – criptomoneda va ajunge la un market cap de trilioane de dolari în următorii zece ani.

Declarația a fost făcută într-un raport către investitori citat de Forbes, în care Ark i-a îndemnat să nu ignore Bitcoin ca și clasă de active:

„Bitcoin oferă unul dintre cele mai convingătoare profiluri de risc-recompensă dintre active, deoarece analiza noastră sugerează că ar trebui să crească de la aproximativ 200 miliarde dolari la 1-5 trilioane dolari în capitalizare de piață în următorii cinci până la zece ani”.

Ark Investment a investit si in Tesla

Ark Investment a devenit cunoscut pentru că a pariat masiv pe compania Tesla. Investiția s-a dovedit una de succes, deoarece prețul acțiunilor Tesla a crescut de patru ori în acest an.

Compania de investiții și-a manifestat optimismul cu privire la Bitcoin și la începutul acestui an, când a reiterat opinia lui Elon Musk cu privire la criptomonedă. Ei consideră că Bitcoin are potențialul de a fi un „concurent pentru primii bani digitali globali”.

Bitcoin va avea multe “razboaie” de purtat!

Cu toate că a făcut predicții optimiste, Yassine Elmandjra a avertizat că Bitcoin se va confrunta cu o serie de riscuri ce i-ar putea afecta evoluția. Printre acestea se numără problemele tehnologice când vine vorba despre stocarea unor cantități mari de Bitcoin și situația incertă de reglementare. De asemenea, Elmandjra a mai avertizat și cu privire la ceea ce numește „suprainstituționalizare” – riscul ca „un număr mic de instituții de încredere care să ajungă să domine tranzacțiile”. O astfel de situație ar duce la distrugerea propunerii de valoare a Bitcoin – descentralizarea. Raportul concluzionează:

„Analiza noastră sugerează că Bitcoin este devreme pe calea monetizării, cu un potențial substanțial de apreciere. În opinia noastră, capitalizarea de piață a Bitcoin va scala la un ordin de mărime de miliarde de dolari în următorul deceniu.”

Cumpara si Vinde Bitcoin folosind LDV Bank!

Ark Investments și-a manifestat interesul pentru criptomonedă devreme – în 2015 a achiziționat acțiuni în Grayscale Bitcoin Trust (GBTC). Din păcate, în 2018 au fost nevoiți să vândă aceste acțiuni din cauza dificultăților generate de lipsa de reglementare și impozitare. Cu toate acestea, Ark încă deține acțiuni GBTC și alte produse similare prin intermediul fondului său tranzacționat la bursă, ARKW.