După două săptămâni de fluctuații în jurul valorii de 10.500$, Bitcoin a depășit pragul de 11.000$. Unii analiști precum Willy Woo au speculat că motivul din spatele creșterii este achiziția de Bitcoin a MicroStrategy. Compania a mai achiziționat zilele acestea Bitcoin în valoare de 175 de milioane de dolari. Creșterea de aproximativ 8% în ultima săptămână a alimentat optimismul unora dintre analiști.


Bitcoin a depășit pragul de 11.000$ si se indreapta catre 13.000$

Conform lui Ki Young Ju, CEO al CryptoQuant, indicatorii fundamentali sugerează declanșarea unei evoluții ascendente pe termen mediu și lung. Dacă prețul Bitcoin rămâne relat stabil peste pragul de 11.000$, este deschisă calea spre o creștere rapidă spre 13.000$.

CEO-ul Ark Invest, Cathie Wood, a susținut că, dacă reușește să atingă 13.000$, Bitcoin va putea ajunge ușor la 20.000$ deoarece există rezistență scăzută în acest interval.

Alți analiști sunt însă de părere că există posibilitatea apariției unei noi corecții. Datele firmei de analiză CryptoCompare arată că valoarea medie a tranzacției Bitcoin s-a stabilizat. Numărul adreselor active, deși este ridicat, a stagnat în august și septembrie. Acest lucru ar putea indica o posibilă retragere pe termen scurt.

Liesl Eichholz, analist la Glassnode, a menționat de asemenea că fundamentele Bitcoin precum activitatea din rețea, lichiditatea și sentimentul pieței au scăzut ușor. Acestea ar putea fi argumente pentru o corecție de preț în perioada următoare.

Cumpara si Vinde Bitcoin folosind LDV Bank!

Neil Van Huis, director de tranzacționare instituțională la Blockfills, a menționat de asemenea și influența pe care minerii o pot avea asupra prețului. Dificultatea de minare Bitcoin va fi din nou ajustată în sus pe 19 septembrie, deoarece rata de hash a rețelei a crescut.

„Dacă prețul Bitcoin este mai mare, minerii ar putea căuta să-l valorifice prin vânzare pentru a strânge numerar. Ei trebuie să decidă, în esență, dacă ar fi mai profitabil să păstreze Bitcoin-ul pentru că oricum nu mai pot obține acces la echipamente noi sau să-l vândă pentru a strânge bani, astfel încât echipamentele existente să fie exploatate mai eficient în viitor”,

a explicat Van Huis.