Prețul Bitcoin, al aurului și indexul S&P au înregistrat scăderi concomitente în cursul zilei de ieri. Motivele par să fie diferite – aurul a scăzut aparent din cauza creșterii dolarului american, în timp ce indexul S&P a fost afectat de vânzări mari de acțiuni ale marilor companii.

Bitcoin s-a confruntat cu o presiune neobișnuit de puternică de vânzare în cursul zilei de ieri. Aceasta pare să fi fost provocată de vânzări de monedă de către mai multe mining pool-uri mari. Bitcoin a scăzut rapid de la aproximativ 11.500$ la mai puțin de 10.000$.

„Acest lucru este similar cu ceea ce am mai văzut pe măsură ce Bitcoin s-a apropiat de nivelurile de 10.000 și 11.000 de dolari, când au apărut speculanții pe piață”,

a declarat John Kramer, un trader al companiei GSR.

„Mulți investitori vor vedea acest lucru ca pe o oportunitate de a cumpăra când prețul este mic”.

Cumpara si Vinde Bitcoin folosind LDV Bank!

Având în vedere că prețul Bitcoin a început din nou să crească, este foarte posibil ca scăderea să fie temporară. Majoritatea analiștilor sunt de părere că suntem încă într-o perioadă cu potențial de creștere având în vedere situația economică globală.

Bitcoin imită evoluția înregistrată în 2016

Mike McGlone, analist la Bloomberg Intelligence, a subliniat că fluctuațiile recente repetă istoria:

„Bitcoin imită evoluția înregistrată în 2016 după cel de-al doilea halving. În al doilea an după declinul de 75% din 2018, Bitcoin are potențialul de a ajunge din nou la valoarea record de 20.000$ în acest an dacă va urma tendințele instorice”.

Scăderea Bitcoin cu aproape 10% a avut efect negativ asupra întregii piețe cripto, ca de obicei. Altcoins au înregistrat scăderi procentuale între 10 și 20% în cursul zilei de ieri. Ca atare, evaluarea totală a pieței cripto a scăzut cu aproape 40 de miliarde de dolari.

Oricat de mult ne dorim ca piața crypto să nu fie corelată cu piața tradițională, se pare ca inca nu am ajuns în acel punct.