Ultimele 48 de ore au reprezentat o perioadă de volatilitate semnificativă pentru Bitcoin, înregistrând o fluctuație de peste 1000$. Prețul BTC a variat între 17.300$ și 18.400$, dar analiștii sunt optimiști pe termen mediu.

Conform analizelor tehnice, dacă Bitcoin reușește să mențină nivelul de suport deasupra valorii de 17.000$, perspectivele de viitor sunt excelente. În prezent, criptomoneda se tranzacționează în jurul valorii de 18.400$.

„Mișcarea ascendentă actuală pare mai durabilă decât în perioada bulei din 2017, întrucât investitorii instituționali sunt participanți activi, în timp ce în 2017 creșterea a fost bazată pe speculațiile investitorilor retail. Evoluțiile recente de preț au demonstrat că Bitcoin își face loc într-un portofoliu diversificat”

a rezumat Elie Le Rest, partener la firma ExoAlpha.

TradingView – Aliatul tau in trading!

Per ansamblu, analiștii sunt de părere că sunt șanse ridicate ca prețul să atingă valoarea maximă istorică în curând.

Bitcoin in presa mainstream

Între timp, presa mainstream a început din nou să menționeze Bitcoin, dar cu un ton diferit. Financial Times și Fox Business au comentat negativ la adersa criptomonedei în două articole recente.

De exemplu, un editorial al Financial Times intitulat „Promisiunea evazivă a Bitcoin” susține că ”statutul de depozit de valoare este în mare parte teoretic”. Jurnaliștii FT recunosc însă că politicile băncilor centrale au susținut creșterea de preț a BTC, prin injectarea masivă de numerar ce are drept consecință slăbirea dolarului.

„Federal Reserve a făcut o treabă atât de bună pentru a satisface nevoia lumii de dolari, încât investitorii se simt confortabil să parieze pe Bitcoin”,

se menționează în editorial.

Fox Business a avut un ton mult mai alarmist în reportajul „Bitcoin nu se compară cu aurul în lumea coronavirusului”. Ei au citat criticii Bitcoin precum Peter Schiff, Nouriel Roubini și fondatorul Bridgewater Associates, Ray Dalio. Aceștia au susținut în trecut că Bitcoin este o schemă pump-and-dump și că valoarea sa se bazează pe imaginația publicului.

Stai conectat in lumea digitala!

Jurnaliștii Fox ignoră însă faptul că cei mai agresivi critici ai BTC și-au schimbat ușor atitudinea în ultimul timp. De exemplu, la începutul acestei săptămâni, Dalio a recunoscut că „s-ar putea să rateze ceva” când vine vorba despre Bitcoin și că „i-ar plăcea să fie corectat”. La rândul său, Roubini a recunoscut că BTC poate fi un depozit de valoare deoarece este disponibil în cantitate limitată.

În mod suprinzător, canalul mass-media de stat chinez CCTV a avut un ton pozitiv cu privire la Bitcoin. În ciuda atitudinii critice a guvernului față de criptomonede în general, un reportaj recent a subliniat că rețeaua Bitcoin, ecosistemul de dezvoltare și implicarea investitorilor instituționali sunt mai avansate în comparație cu anul 2017.