Anul 2021 a început în forță pentru piața cripto, cu Bitcoin și Ethereum înregistrând performanțe istorice. De exemplu, ETH a depășit valoarea de 1430$ pe data de 19 ianuarie, valoare considerată de mulți ca ATH. La rândul său, pretul Bitcoin a înregistrat un nou record istoric de preț pe 8 ianuarie.

În același timp însă, criptomonedele au trecut printr-o perioadă de volatiliate masivă, de peste 30% pe zi. Iar analiștii spun că fluctuațiile vor continua sau ar putea chiar să se accentueze la sfârșitul acestei luni.

TradingView – Aliatul tau in trading!

În ianuarie, au fost deschise poziții de peste 9 miliarde de dolari pe piața de derivative Bitcoin, din care 3.7 miliarde au termen de expirare pe 29 ianuarie. Acest lucru ar putea genera o creștere a volatilității în perioada următoare, ceea ce face opțiunile foarte atrăgătoare pentru majoritatea investitorilor.

Nicholas Pelecanos – șef de tranzacționare la compania blockchain NEM,a menționat:

”Datorită complexității implicate în tranzacționare, volumele de opțiuni ne oferă o bună indicație a numărului de investitori sofisticați care au tranzacționat bitcoin.”

În ce privește perspectivele Ethereum, David Grider de la Fundstrat este de părere că are potențialul de a ajunge la 10.500 de dolari. Brian Norton, COO al MyEtherWallet (MEW), crede că interesul în creștere pentru ecosistemul DeFi este un indicator pozitiv pentru viitorul ETH:

”Creșterea DeFi a atras mulți utilizatori noi care caută randamente care nu sunt disponibile pe bitcoin cu intermediari centralizați.”

În prezent, Bitcoin se tranzacționează în jurul valorii de 34.000$, o scădere ușoară față de ziua de ieri. Ethereum se tranzacționează la peste 1.280$, ceea ce reprezintă o creștere de aproape 20% în ultima săptămână.