În timp ce lumea așteaptă cu nerăbdare rezultatul alegerilor americane și este nesigură cu privire la efectele pandemiei, criptomonedele cresc în popularitate și preț. Bitcoin atinge o nouă valoare maximă înregistrata in ultimii doi ani, depășind 14.400$. La rândul său, Ethereum a depășit 400$, după ce echipa de dezvoltatori a anunțat lansarea contractelor de staking pentru beacon chain.

Bitcoin atinge o nouă valoare maximă pentru 2020

În ultimele două săptămâni, pretul Bitcoin a avut preponderent o evoluție ascendentă, pe fondul incertitudinii economice și politice. Analiștii consideră că decizia PayPal de a oferi suport pentru BTC a contribuit semnificativ la creșterea de preț.

Analistul Bloomberg Tracy Alloway a explicat însă că Bitcoin oferă oamenilor o soluție inovativă pe care pot să își bazeze speranța pentru un viitor mai bun:

”De la crearea sa în 2008, Bitcoin a fost lăudat și promovat ca atât de multe lucruri. Este o metodă de plată (puteți cumpăra pizza!). Este și un activ financiar speculativ a cărui valoare este destinată să crească. Este o acoperire împotriva inflației (deoarece băncile centrale imprimă bani!), dar este, de asemenea, un activ financiar care obține beneficii atunci când ratele dobânzii sunt aproape de zero și există un cost de oportunitate mai mic pentru deținere (este aur digital!). Bitcoin este o metodă de a elimina intermediarii din sistemul financiar existent (pentru că nu poți avea încredere în bănci!). În același timp, este un activ care beneficiază de pe urma banilor instituționali. Bitcoin este un lucru pe care oamenii își pot proiecta speranțele și visele – fie că este vorba de o societate mai corectă, un sistem financiar mai incluziv sau pur și simplu mai mulți bani. Din moment ce speranțele și visele sunt nesfârșite, va exista întotdeauna sprijin pentru Bitcoin. În acest sens, este într-adevăr activul financiar perfect pentru o economie post-modernă”

a explicat Alloway într-un newsletter.

Prima etapă a ETH 2.0 a fost (în sfârșit) lansată

Pe data de 4 noiembrie a fost lansat oficial contractul de staking pentru beacon chain, prima etapă în drumul spre ETH 2.0. Mult anticipata lansare a contractului de depunere permite deținătorilor de Ethereum să devină validatori în noua rețea PoS.

Pentru lansarea blockchain-ului ETH 2.0 este necesar ca minim 16.384 de validatori să depună câte 32 ETH. Dacă suma totală de 524.288 ETH mizați vor fi menținuți timp de o săptămână, va avea loc geneza beacon chain-ului.

Testeaza BRAVE, castiga BAT si sustine revista noastra!

Până în prezent au fost mizați aproape 15.500 ETH, iar echipa de dezvoltatori proiectează o lansare pe data de 1 decembrie în ritmul actual. Procesul de staking este în prezent destul de complicat și restrictiv, deoarece necesită hardware, lățime de bandă și cunoștințe tehnice. Este probabil ca marea masă a deținătorilor de criptomonede să nu participe până când nu există modalități mai ușoare de a face acest lucru, cum ar fi serviciile oferite prin intermediul exchange-urilor.

Între timp, prețul Ethereum a urcat cu 5% după anunțul cu privire la contractul de depozit, ajungând până la 408$.