Bitcoin se află în mijlocul unei a doua corecții majore pe piața taur în curs de desfășurare. Până în prezent, prețul Bitcoin a atins un maxim istoric (ATH) de aproximativ 58.000 de dolari pe 21 februarie și apoi a scăzut la 43.000 de dolari pe 28 februarie. Astfel, valoarea corecției a fost de 26%, ce reprezintă valoarea record de 15.300 dolari.

Procentual, această corecție este mai mică decât cea înregistrată în ianuarie. Pe 8 ianuarie, BTC a urcat la 42.000$ și a înregistrat o corecție de 32% pe 22 ianuarie.

Buy the dip – fuga taurului continua

Așadar, scăderile de preț sunt mai mici, iar recuperarea se face mult mai repede datorită investitorilor care ”buy the dip”. O serie de alți indicatori on-chain confirmă faptul că ne aflăm în plină piață de tauri.

De exemplu, investitorii pe termen lung (așa numiții HODLeri) sunt mult mai puțin dispuși să vândă.
Cantitatea de Bitcoin transferată pe exchange-uri este din ce în ce mai mică, ceea ce determină lipsa de lichiditate pe piață. Pe de o parte, acesta este un semnal pozitiv, deoarece investitorii nu vor să își vândă BTC. Pe de altă parte, lipsa de lichiditate facilitează fluctuațiile masive de preț pe termen scurt.

O altă consecință a scăderii de preț a fost resetarea mai multor indicatori de pe piața de futures Bitcoin. Un grafic de la Glassnode indică faptul că interesul pentru contractele futures a scăzut cu 4 miliarde de dolari (21,7%). Indicatorul Reserve Risk este „utilizat pentru a evalua încrederea deținătorilor pe termen lung în raport cu prețul monedei native în orice moment dat”.

De asemenea, a fost înregistrată o resetare aproape completă a ratelor de finanțare pentru contractele futures perpetue. În trecut, acest lucru a precedat de obicei o altă rundă de creșteri speculative.

TradingView – Aliatul tau in trading!

Lex Moskovski, CEO al Moskovski Capital, a subliniat că investitorii cu putere mare de cumpărare își cresc pozițiile în Bitcoin. Acest lucru este vizibil la nivel macro in timp ce piețele bursiere au scăzut semnificativ în ultimele zile.

Per ansamblu, structura de piață pe termen lung a Bitcoin rămâne în mâinile taurilor, iar nivelul de 46.000$ a devenit un nou suport tehnic.