Bitcoin se tranzacționează în prezent în jurul valorii de 23.500$, după ce presiunea de vânzare a împiedicat depășirea pragului de 24.300$ săptămâna aceasta. În prezent, taurii și urșii se luptă pentru controlul asupra direcției viitoare.


Corecția de preț Bitcoin va veni mai tarziu!

Mulți analiști s-au așteaptat la o corecție de preț după ce pretul Bitcoin a înregistrat un nou ATH. Criptomoneda a scăzut ușor săptămâna aceasta, însă există în continuare investitorii instituționali care cumpără. De exemplu, SkyBridge Capital a anunțat lansarea unui fond Bitcoin de 25 de milioane de dolari dedicat investitorilor acreditați.

La rândul său, Grayscale a adăugat încă 12.319 BTC la Grayscale Bitcoin Trust (GBTC).

TradingView – Aliatul tau in trading!

Ca atare, traderul ce folosește nickname-ul ”Credible Crypto” pe Twitter este de părere că Bitcoin are loc de creștere înainte de a înregistra o corecție de preț:

„Sunt optimist cu privire la BTC în prezent. Nu cred că aceasta este corecția la 20.000$ pe care o așteaptă toată lumea. Asta va veni ceva mai târziu după părerea mea”

Sezonul altcoins, întârziat de interesul investitorilor pentru BTC

În ce privește restul criptomonedelor, acestea par să fie blocate într-o zonă de tranzacționare laterală. Când Bitcoin a explodat pentru prima dată în mainstream în 2017, FOMO și fluxul de capital aferent care a intrat pe piața cripto a lansat așa numitul „sezon altcoin”. Majoritatea celorlalte criptomonede au crescut parabolic, înregistrând recorduri de preț semnificative.

Analiștii se așteptau ca noul ATH înregistrat de Bitcoin în această perioadă să genereze un interes similar pentru altcoins. Din păcate pentru traderi însă, market cap-ul acestora se menține la aproximativ 200 de miliarde de dolari. Practic, investitorii instituționali care au alimentat creșterea de preț a Bitcoin nu par să fie interesați de celelalte criptomonede.