In cursul zilei de 21 mai se observa o corelatie similara intre Bitcoin si Aur. Chiar dacă Bitcoin rămâne un activ necorelat în ansamblu, evoluția prețurilor sale de joi a fost similară cu cea a aurului. Valoarea criptomonedei a scăzut ieri cu aproximativ 6% si a închis ziua în jurul valorii de 9020$.

Aurul a arătat caracteristici corective similare, după ce prețul la vedere a atins un maxim de șapte ani în această săptămână. Prețul său a scăzut joi la 1.765,30 dolari, deoarece investitorii au început din nou să acumuleze cash. Analiștii sunt de părere că evoluția se datorează conflictelor comerciale în creștere dintre SUA și China și incertitudinea cu privire la o redresare economică completă.

“Comportamentul pietelor in momentele de incertitudine fundamentala revine la functiile sale de baza adica influenteaza pretul datorita perceptiei pe care o au oamenii. In cazul de fata se pune problema daca BTCUSD este corelat sau nu in diverse medii online si analistii inca isi mai dau cu parerea inclusiv despre forma eventualei reveniri ale preturilor pe bursele de valori si de marfuri. Cred ca Bitcoinul este corelat si in functie de interese uneori acest lucru se vede in mod direct, alteori indirect (corelare inversa). Daca se gasesc multi cumparatori pentru Bitcoin VS. USD nu inseamna numai ca FED-ul a oferit aceasta ocazie de lichiditate in piata ci si ca acest asset (similar cu aurul) are caracteristici pretioase care oferta certitudine in momente grele mai ales din punct de vedere emotional, participantilor la piete”,

comenteaza Armando Goldman pentru GDB.

Corelatie intre Bitcoin si Aur

Narațiunile macroeconomice au afectat Bitcoin și aurul în mod similar, graficele tehnice arătând că cele două active de siguranță au trecut în ultimul timp printr-o perioadă de consolidare.

Credeti ca pretul BTC vs GOLD se va putea diferentia prin faptul ca BTC-ul poate fi detinut si transportat in cantitati imense fata de GOLD, in anonimitate?

CryptoZZ