După o săptămână de fluctuații în intervalul 11.200-11.500$, Bitcoin a depășit cu brio pragul de 12.000$, ajungând până la 12.280$ azi. Aparent, taurii au preluat controlul asupra prețului și încearcă să îl împingă cât mai sus.

Evoluția BTC a fost una pozitivă în ultimele luni, după cum explică analistul Josh Rager. Criptomoneda a avut închideri săptămânale și lunare în creștere continuă în ultimul timp, un semnal pozitiv pentru viitor:

„Atât graficele săptămânale, cât și cele lunare arată închideri din ce în ce mai mari. Bitcoin nu a avut o închidere săptămânală la peste 12.000$ din ianuarie 2018. Bitcoin a înregistrat deja o corecție de 20%, este momentul să continue această tendință ascendentă”,

a explicat Rager.

Momentul perfect pentru BTC?

Alți analiști cred că acesta este momentul perfect pentru ca Bitcoin să declanșeze o cursă spre noi maxime istorice.

Cumpara si Vinde Bitcoin folosind LDV Bank!

Anthony Pompliano, cofondatorul Morgan Creek Digital, a declarat într-o notă pentru investitori că se așteaptă ca Bitcoin să crească de aproximativ 10 ori în perioada următoare. El a avertizat însă că se pot înregistra corecții majore în drumul spre o evaluare de 100.000$ în 2021. Pompliano este însă încrezător că investitorii vor continua să aloce loc în portofolii pentru Bitcoin.

Analistul Tyler D. Coates este de părere că următoarea zonă de rezistență pentru BTC este la 12.300$. Dacă aceasta va fi depășită, este posibil ca Bitcoin să ajungă la 13.900$ la începutul lunii noiembrie.

Creșterea de preț a Bitcoin afecteaza altcoins

Creșterea de preț a Bitcoin a avut însă loc în defavoarea altcoins. Majoritatea criptomonedelor de top au înregistrat scăderi în ultimele 24 de ore. Ethereum (ETH) a reușit să se mențină peste pragul de 380$, dar Chainlink, Polkadot și Cardano au înregistrat scăderi între 3 și 5%.

În plus, dominanța pe piață a Bitcoin a depășit din nou 60%, în mare parte în detrimentul tokenurilor DeFi. Potrivit indicelui de returnare Messari DeFi, există aproape douăzeci de astfel de tokenuri care au înregistrat scăderi procentuale de două cifre în ultimele șapte zile. Acestea includ Bancor, Curve, Kava, Synthetix și Balancer.