Bitcoin pare pregătit să își continuie creșterea susținută în ultima săptămână a acestui an. Criptomoneda a depășit ieri 28.000$, ajungând până la 28.300$ înainte de a se corecta. În prezent, se tranzacționează în jurul valorii de 27.000$, ceea ce încurajează analiștii să previzioneze că ar putea ajunge la 30.000$ în curând.

De exemplu, Vijay Ayyar, șeful de dezvoltare al exchange-ului cripto Luno, a declarat:

„Părerea mea este că suntem foarte aproape de un nou punct maxim – totuși am putea atinge 30.000 de dolari. Cu siguranță ar trebui să vedem o retragere, dar magnitudinea este probabil mai mică. S-ar putea să vedem o scădere de doar 10% până la 15%.”

Creșterea de preț din acest weekend ajutata de Trump

Creșterea de preț din acest weekend a fost cel mai probabil alimentată si de faptul că președintele Donald Trump a semnat o nouă lege de acordare a stimulentelor financiare în SUA.

Noua injecție de bani în economie pune o presiune suplimentară pe dolarul SUA. Drept urmare, corporațiile și investitorii individuali tind să-și convertează rezervele în active de siguranță. În ultimul timp, mulți dintre ei au achiziționat Bitcoin, deoarece este un activ ce îi poate proteja de inflație.

Matt Hougan, directorul de investiții Bitwise Asset Management, a explicat pentru Bloomberg:

„Ceea ce se întâmplă acum – și se întâmplă mai repede decât și-ar putea imagina oricine – este că Bitcoin se transformă dintr-un activ esoteric de nișă în mainstream. In mainstream există atât de mulți bani încât sunt foarte optimist pentru 2021”.

La rândul său, analistul Michaël van de Poppe este de părere că Bitcoin se pregătește să ajungă la 40.000 de dolari și că va deschide un nou sezon de altcoins.

TradingView – Aliatul tau in trading!

La rândul său, Ethereum a depășit 730$, iar piața cripto în totalitate a depășit valoarea de 730 miliarde de dolari.