Piața cripto în ansamblu a înregistrat creșteri de preț, conduse de Bitcoin și Ethereum. În cursul zilei de ieri, criptomonedele Bitcoin și Ethereum au crescut în medie cu 8%.

Bitcoin a fost destul de stabil în ultimul timp, fără a manifesta volatilitatea sa caracteristică. Prețul său a fluctuat între 8.900$ și nivelul de rezistență de 9.680$ în ultima lună, fără o direcție clară. De marți, prețul Bitcoin a înregistrat o creștere constantă, iar în prezent a depășit 9500$.

Evoluția din perioada următoare depinde în mare măsură dacă Bitcoin va reuși să depășească pragul de 9.600$. În cazul în care taurii vor genera impulsul pentru a susține acest preț, sunt șanse ridicate ca BTC să ajungă la 10.000$ în următoarea perioadă.

”Actualizare BTC HTF: În opinia mea, piața arată cu adevărat puternică, dar pentru o transparență deplină, acest nivel de 9600 de dolari trebuie să fie menținut până la sfârșitul săptămânii dacă dorim cu adevărat să continuăm în sus… Este greu să nu fii taur în acest moment – atâta timp cât cumpărătorii apără nivelul de 9500 USD pentru restul săptămânii viitoare, cred că vom observa o evoluție pozitivă către valorile maxime din ultimul an, de 10.500$”,

a subliniat analistul Cactus pe Twitter.

Este posibil ca motivul creșterii din această săptămână să fie anunțul făcut de Oficiul Controllerului (OCC) al monedei din SUA. Autoritatea a declarat că băncile din Statele Unite pot oferi acum servicii de custodie a criptomonedelor. Faptul că autoritățile americane par să manifeste atitudine pozitivă față de Bitcoin și piața cripto este încurajator.

Criptomonedele Bitcoin și Ethereum – side by side

În același timp, de la începutul săptămânii, ETH a crescut cu peste 17%, depășind în prezent valoarea de 270$. Acesta este cel mai ridicat preț al criptomonedei din ultimele patru luni.

Evoluția pozitivă a Ethereum se datorează în parte faptului că ecosistemul DeFi este în creștere. În plus, anunțul cu privire la testnetul pentru ETH 2.0 a generat optimism pentru viitorul criptomonedei.