Piețele digitale și-au revenit ușor-ușor în ultimele 24 de ore de trading, după ce înainte de asta ajunseseră la valori minime. În acest moment, întregul volum al pieței pentru toate 1600 de jetoane listate ajunge la 377 de miliarde de dolari. Din acecstea, 16 miliarde de dolari reprezintă volume tranzacționate în ultimele 24 de ore. Piețele bitcoin au ajuns la 2,3%, cu o medie de 8314$ per fisă, în timp ce prețul Bitcoin Cash a crescut cu 1,5%, la 1180$ per BCH.

Pompa Consensus nu s-a materializat

Săptămâna blockchain Consensus nu s-a materializat săptămâna trecută, deși am avut niște semnale bune și știri despre criptomonede pozitive. În timpul săptămânii, cele mai multe active digitale din top 500 au pierdut o mare parte din câștiguri. Săptămâna asta povestea e alta. O parte din piață resimte o recuperare după căderea recentă. Piețele bitcoin cash au crescut cu 2,3%, cu o medie de 1188 de dolari pe fisă la momentul scrierii articolului. Volumul pe 24 de ore a scăzut considerabil la 583 de milioane de dolari, ceea ce nu e prea încurajator pentru traderi. Top cinci schimburi care tranzacționează azi BCH includ Okex, Huobi, Hitbtc, Lbank și EXX. Perechea BTC-BCH a crescut semnificativ, iar bitcoinul reprezintă 41% din tranzacțiile bitcoin cash de azi. Topul e urmat de tether (USDT – 30%), USD (113%), KRW (11%) și EURO (1.2%).

Atât pe bitstamp cât și pe Bitfinex se poate vedea că taurii trebuie să prindă mai multă forță pentru a străpunge rezistența superioară. Pentru BCH, cele două mișcări medii au încă odistanță de acoperit. SMA100 este deasupra SMA200, ceea ce indică faptul că e loc de creștere. Totuși, chiar dacă avem un gol, se pare că cele două linii de tren ar putea să se intersecteze curând. Oscilatorul RSI arată supravânzare, cu 38 de puncte, iar MACDindică faptul că o să avem în curând ceva îmbunătățiri. Dacă ne uităm la cărțile de comenzi în zona superioară, atunci taurii au ziduri uriașe de vânzare de care să scape înainte să treacă de 1250$. Urșii rămân la putere și avem o fundație solidă între valoarea de acum și 1130$. Traderii caută o consolidare mai bună înainte de următoarea străpungere.

Per total, cele mai multe criptomonede de azi sunt pe verde și își ling rănile după ultimele 72 de ore. Prețul bitcoin face o recuperare solidă azi la 8318$ pe fisă, dar volumele tranzacționate sunt la minime de 5 miliarde de dolari. Ethereum, a doua monedă ca valoare pe piață, are activități bune iar piețele au crescut cu 4,3%. Un ether se tranzacționeazză la 708$. Prețul ripple a crescut cu 2,1%, iar prețul per fisă este de 68 de cenți. PE locul cinci se află EOS,care a crescut cu 5,6%, la 13,13$.

Verdictul – optimismul taurilor scade

Se mai simte optimismul pe piață în rândul traderilor și entuziaștilor, dar oamenii sunt tot mai sceptici în legătură cu pompele taurilor. Desigur, traderii se refugiază către Tether și True USD și așteaptă să treacă furtuna. Deocamdată avem o consolidare până traderii se hotărăsc când va avea loc următoarea mutare importantă, care ar putea să o ia în orice direcție în acest moment.