Observatorii pieței cripto urmăresc cu atenție graficele de preț pentru Bitcoin, încercând să decidă dacă în prezent se înregistrează o creștere stabilă sau dacă este vorba doar de un avânt temporar. Analiștii financiari cu experiență însă se concentrează mai mult pe predicțiile pe termen lung, un exemplu în acest sens fiind Clem Chambers, directorul platformei ADVFN.

ADVFN este un website financiar care oferă date și servicii online investitorilor privați, cum ar fi cotațiile de acțiuni, diagrame, știri, FOREX, Futures & Options și stock screeners.

Directorul companiei este de părere că Bitcoin va atinge din nou valoarea record de 20.000 de dolari și Bitcoin poate ajunge și la 100.000$, însă va înregistra scăderi drastice înainte:

”Blockchain este tehnologia viitorul, așa cum internetul a fost pentru generația anterioară. Bitcoin va fi, probabil, o parte din acest viitor pe termen lung. Se va întoarce Bitcoin la nivelul său anterior? Da, însă va ajunge la 2.000 $ înainte de a ajunge înapoi la 20.000 $. Dar va ajunge la 20.000 de dolari? Așa cred. Va atinge 100.000 de dolari? Cred că este foarte probabil.”, a declarat Chambers la Blockchain Summit.

În prezent, BTC încearcă să depășească pragul de 7000$, astfel încât o predicție de 100.000 de dolari poate părea extremă, însă opinia lui Chambers este împărtășită de mulți analiști de pe piața cripto.

În pluc, CEO-ul ADVFN subliniază un aspect care nu este luat în calcul de mulți:

“Există o lipsă de bani reali in lume. Asta e un aspect pe care mulți incă nu l-au conștientizat. Guvernele nu creează suficienți bani pentru a menține funcționalitatea economiei. Criptomonedele umplu acest vid. In societate există un vacuum financiar iar populația adoptă criptomonedele pentru că umplu acest vacuum. Acesta este aspectul care va genera ascensiunea economică.”

Opinia lui Chambers este inpărtășită și de Claire Wells, directorul departamentului legal al companiei Circle, care a declarat recent că, creșterea prețului Bitcoin este inevitabilă.