După o perioadă de consolidare de câteva zile în intervalul 9.600-9.700$, Bitcoin a depășit din nou 10.000$ în această dimineață. Este cea de-a șaptea oară în acest an când criptomoneda depășește acest prag psihologic. În prezent, criptomoneda se tranzacționează în jurul valorii de 10.200$, susținută de activitatea din sesiunea asiatică și europeană.

Conform analizelor Glassnode, presiunea de vânzare este mult mai mică de această dată, pregătind terenul pentru creșteri suplimentare.

Rob Sluymer, strateg tehnic la Fundstrat Global Advisors, a declarat pentru Bloomberg că este de părere că BTC va depăși 10.500 și va ajunge la 13.800$ pe termen mediu:

„Rămânem pozitivi în ceea ce privește structura de preț generală pentru Bitcoin și ne așteptăm să atingă 10.500$ ca parte a profilului său tehnic. După acest nivel, BTC va crește probabil până la 13.800 de dolari. Regiunea de 10.500$ reprezintă o zonă de rezistență pe care Bitcoin va trebui să o depășească pentru a semnala următoarea mutare la rezistență la 13.800 de dolari”.

Dominanța Bitcoin scade, semnalând un posibil sezon altcoin

În ultima săptămână, dominanța Bitcoin scade cu 2%, ajungând la 62%. Acest lucru s-a datorat creșterii Ethereum și a celorlalte criptomonede, semnalând un posibil sezon altcoins. Ethereum conduce în topul altcoins, înregistrând o creștere de aproape 8% în ultimele 24 de ore și ajungând la 325$.

Piața cripto în ansamblu a depășit valoarea de 300 de miliarde de dolari, deoarece un număr mare de criptomonede au înregistrat câștiguri decente.

Creșterea în popularitate a tokenurilor DeFi este motivul principal al scăderii dominanței BTC. Ecosistemul finanțelor descentralizate a generat mult interes, deoarece oferă numeroase oportunități de profit și soluții de împrumuturi. Rămâne însă de văzut dacă acest interes este suficient pentru a afecta statutul Bitcoin de cea mai populară criptomonedă.