Duminică, piețele cripto au înregistrat o scădere abruptă. Toate criptomonedele din top 100 sunt în scădere în ultimele 24 de ore. De asemenea, volumul total a scăzut cu aproximativ 20 miliarde de dolari în același interval, ajungând în prezent la mai puțin de 320 miliarde.

Bitcoin a înregistrat cea mai mică scădere procentuală, de aproximativ 8%, în timp ce Ethereum a scăzut cu 10%, iar celelalte criptomonede au înregistrat pierderi medii de peste 10%.

Până în prezent, nimeni nu știe foarte clar ce a determinat acestă cădere. Singura știre cu impact mare a fost faptul că autoritatea de reglementare a piețelor bursiere, CFTC, a solicitat datele de tranzacționare de la 4 exchange-uri în cadrul investigației cu privire la manipularea prețului Bitcoin futures. Coinbase, Kraken, itBit and Bitstamp, pe baza cărora erau evaluate contractele Bitcoin futures lansate pe piață în decembrie anul trecut, au refuzat inițial să pună la dispoziție date complete privind traznacțiile. Dar, conform legii, sunt obligate să colaboreze cu autoritățile deoarece contractele futures sunt instrumente financiare reglementate.

De asemenea, o altă veste negativă a fost că exchange-ul sud-coreean Coinrail a fost atacat, însă acesta se situează doar pe locul 90 în lume, cu doar 2.6 milioane de dolari în volum zilnic.

Este clar însă că volatilitatea prețurulor pe piața cripto se menține la cote mari.

Update

Posibil ca si expirarea contractului futures bitcoin CBOE, care are loc pe 13.06.2018, sa fi influentat pretul.

Daca aveti si alte argumente va invit sa le scrieti in sectiunea comentarii.