La sfârșitul acestei săptămâni vor expira peste 100.000 de opțiuni Bitcoin, conform datelor Skew. Acestea valoarează aproximativ 2.3 miliarde de dolari și au ca țintă valori ale BTC între 15.000 și 20.000$. Ca atare, analiștii avertizează că această săptămână va însemna volatilitate accentuată pe piață.

Expirarea contractelor futures aduce volatilitate in piata

În general, expirarea contractelor futures și a opțiunilor cripto forțează traderii să-și acopere pozițiile deschise. Acest lucru înseamnă tranzacționare intensă și, automat, fluctuații de preț.
De altfel, aceste fluctuații au devenit deja vizibile. În cursul zilei de luni, pretul Bitcoin a scăzut de la 23.950$ la 22.250$ și apoi a urcat la 23.000$.

Chiar și cu volatilitatea futures anticipată, există șanse mari ca Bitcoin să rămână bine susținut de interesul instituțional. În plus, Chain analysis semnalează o creștere semnificativă a celor ce preferă să cumpere Bitcoin în loc să vândă. Așa-numitele portofele nelichide – adică adrese care au trimis mai puțin de 25% din BTC pe care l-au primit – dețin în prezent 77% din Bitcoin disponibil pe piață.


Hai să stăm de vorbă!

Nu știi de unde să începi? Cum să tranzacționezi? Cum să-ți alegi proiectele?

Programează o convorbire telefonică!

goanadupabitcoin@gmail.com


Potrivit platformei de analiză Santiment, numărul deținătorilor de 1000+ Bitcoin a continuat să crească și a ajuns la 4500 weekendul acesta. În același timp, adresele cu mai puțin de 1000 BTC sunt în scădere, deoarece proprietarii profită de noile recorduri de preț pentru a vinde.

TradingView – Aliatul tau in trading!

În plus, Santiment a semnalat și că numărul criptomonede stabile Tether (USDT) de pe exchange-uri a atins nivelul minim din ultimele patru luni. Din punct de vedere istoric, acest lucru a coincis cu o creștere de preț a Bitcoin.

Volatilitatea prețului BTC are impact masiv asupra întregii piețe cripto. Corecția înregistrată s-a extins asupra majorității criptomonedelor de top. Spre deosebire de BTC, acestea își revin mai lent după astfel de fluctuații. Ethereum, de exemplu, a scăzut de la aproape 670$ la 598$, în timp ce Chainlink, Cardano și Polkadot au scăzut cu aproximativ 5%.