În cursul zilei de ieri, prețul Bitcoin a depășit valoarea de 40.000$ și se tranzacționează în prezent la aproximativ 39.750$. Din punct de vedre tehnic însă, indicatorii sunt contradictorii, astfel încât analiștii nu sunt siguri în ce direcție se va îndrepta criptomoneda pe termen scurt.

Semnale negative: mempool gol, mineri BTC cu probleme

Analistul PlanB și managerul de investiții Cane Island Alternative Advisors, Timothy Peterson au remarcat că mempool-ul a scăzut la nivelul din noiembrie 2020. Acest lucru semnalează că numărul de tranzacții ce așteaptă să fie procesate este foarte mic, ceea ce ar putea însemna un interes scăzut din partea investitorilor.

PlanB este însă de părere că Bitcoin are încă șanse să depășească valoarea de 100.000$ anul acesta, în timp ce Peterson avertizează că este un semnal al unui trend descendent.

În același timp, minerii de Bitcoin din China se confruntă în continuare cu probleme deoarece autoritățile încearcă să reducă această industrie. Deocamdată, rata de hash a rețelei nu a fost afectată semnificativ, însă este posibil ca în viitor, minerii să fie nevoiți să își mute operațiunile în alte regiuni.

Semnale pozitive: bilanțul fluxurilor pe exchange-uri este negativ, investitorii majori cumpără Bitcoin

Datele Santiment arată că bilanțul fluxurilor pe exchange-uri a devenit negativ săptămâna aceasta, adică cantitatea de BTC scoasă de pe platforme o depășește pe cea de intrare. Santiment sublinază că acesta este un semnal pozitiv pentru prețul criptomonedei – există mai mulți cumpărători decât vânzători.

Bitcoin continuă să primească laude și sprijin din partea investitorilor majori precum Michael Saylor și Paul Tudor Jones. Microstrategy a cumpărat BTC în valoare de 500 de milioane de dolari recent, iar Jones a decis să crească cantitatea de Bitcoin deținută în portofoliu până la 5%.

TradingView – Aliatul tau in trading!

În plus, decizia El Salvador de a adopta Bitcoin ca metodă legală de plată a generat un val de interes din partea țărilor vecine pentru criptomonedă. Parlamentari din Mexic, Panama, Paraguay, Brazilia și Argentina și-au manifestat susținerea pentru adopția criptomonedelor pe Twitter.

Analiștii JPMorgan au menționat recent că El Salvador ar putea stabili o tendință a națiunilor locale de a adopta Bitcoin ca metodă de plată.