În ultimele 24 de ore, dominanța Bitcoin a scăzut sub 50%, pe fondul creșterii semnificative de preț al altcoins. În același timp, ETH a înregistrat un nou record de preț de peste 2.700$, un exemplu urmat de mai multe altcoins.

Datele TradingView arată că BTC a depășit 55.000 de dolari în primele ore ale dimineții, însă taurii trebuie să treacă de nivelul de rezistență de 56.000 de dolari pentru o posibilă creștere la 58.000 de dolari.

Atenția traderilor pare însă să fie concentrată pe altcoins în prezent. ETH a crescut până la 2735$ în această dimineață, după o serie de vești bune. Upgrade-ul Berlin al rețelei a generat o scădere semnificativă a taxelor de tranzacții, de la o medie de 30$ pe 20 aprilie la aproximativ 10$ ieri.

Interesul instituțional pentru ETH creste

În plus, Banca Europeană de Investiții a anunțat că va folosi blockchain-ul Ethereum pentru a emite obligațiuni în valoare de 100 de milioane de euro, în colaborare cu băncile Societe Generale, Goldman Sachs și Banco Santander. Interesul instituțional pentru ETH creste, atât din punct de vedere al tehnologiei oferite de criptomonedă, cât și de prețul acesteia.

Per ansamblu, analiștii sunt optimiști cu privire la prețul ETH pe termen scurt, însă avertizează că vineri expiră opțiuni în valoare de 930 de milioane de dolari. Acest lucru ar putea genera volatilitate pe termen scurt.

TradingView – Aliatul tau in trading!

Mai multe altcoins au înregistrat noi recorduri de preț alături de Etherum în acestă dimineață. Polygon (MATIC) și-a continuat creșterea puternică, ajungând la un maxim de aproape 0.92$. În mod similar, Uniswap (UNI) a urcat la aproape 42$.

Market cap-ul total al criptomonedelor se ridică acum la 2,06 trilioane de dolari, iar dominanța Bitcoin este de 49,5%.