Săptămâna trecută, Bitcoin a înregistrat o corecție de preț de aproape 50%, iar altcoins i-au urmat în mare parte exemplul. Săptămâna aceasta, prețurile au început deja să recupereze, dar este interesant de observat ce anume s-a întâmplat în această perioadă.

Scăderea de preț a Bitcoin a determinat o creștere masivă a fluxului de Bitcoin pe exchange-uri. Analistul Delphi Digital Nick Pappageorge a evidențiat faptul că în mai puțin de o oră, peste 20.000 BTC au fost puși în vânzare pe aceste platforme. Acesta este cel mai mare nivel al influxului din martie 2020.

Ben Lilly de la Jarvis Labs a arătat că, începând cu data de 11 mai, minerii și unii deținători de cantități mari de Bitcoin au început să vândă criptomonede. În cea mai mare parte, a fost vorba de cei care cumpăraseră BTC în decembrie 2020 și aprilie 2021.

Investitorii experimentați au profitat de oportunitate

Investitorii experimentați au profitat de șansa de a acumula BTC la o reducere de 50%, iar numărul de adrese care cumpără Bitcoin a atins noi maxime istorice. Pe 24 mai 2021, 545.115 de adrese au început să acumuleze BTC, conform statisticilor Glassnode.

În plus, raportul Delphi Daily realizat de Ashwath Balakrishnan a evidențiat „creșterea bruscă” a cantității de stablecoins de pe piață. Volumul de stablecoins a crescut de la 15 miliarde la aproape 21 miliarde în ultimele 5 zile. Acest lucru semnalează că există în continuare investitori pregătiți să achiziționeze criptomonede pe piață, un semnal pozitiv pentru viitorul apropiat.

TradingView – Aliatul tau in trading!

Analistul PlanB a subliniat de asemenea că volatilitatea Bitcoin din această perioadă se încadrează perfect în modelul său stock-to-flow (S2F). Ca atare, este de părere BTC își va continua traiectoria ascendentă pe termen lung, indiferent de corecțiile de preț înregistrate pe parcurs.