În această perioadă problematică la nivel politic ar putea să se dovedească bună pentru bitcoin. Criptomoneda ar putea să îi transforme pe mulți în milionari

Este însă bitcoinul o bulă care dă să explodeze? Se pare că unii cred asta. Creșterea masivă și neașteptată a prețului criptomonedei pare să confirme că bula se va sparge. Înainte însă ca bula să se spargă (dacă e va sparge), îi va face pe mulți oameni milionari.

Panos Mourdoukoutas spune că avantajul unic al bitcoinului față de monedele convenționale îl face mai puternic decât moneda fiat.

Pentru început, situația economică curentă din multe țări și politicile băncilor centrale au dus la o scădere a dobânzilor, sau chiar la rate negative. În această situație, investițiile în bitcoin sunt din ce în ce mai atractive. Câștigurile pe termen lung pot fi mai mari decât riscurile aduse de volatilitate. În aceste condiții, mulți oameni investesc în criptomonedă și se vor trezi mai bogați când valoarea acesteia va crește.

În același timp, situația financiară și a pieței în întreaga lume nu ajută prea mult banii fiat. Schimbările bruște în sistemul monetar, așa cum am văzut în India și Venezuela, au scăzut încrederea în banii susținuți de guverne.

Nici situația politică din multe regiuni nu ajută. Ar putea să dureze destul de mult până când aceste probleme se vor rezolva. Atâta timp cât situația continuă, oamenii vor continua să caute investiții alternative, cel mai probabil bitcoinul și altcoinurile cu market cap mare.

Ținând cont de cererea în creștere, valoarea criptomonedei va continua să crească. Cei care au investit în aceasta vor continua să aibă câștiguri, până când apare o alternativă sau lumea devine perfectă. Până atunci, sperăm că mulți utilizatori se vor îmbogăți.

Scalabilitatea

Singura problemă care stă acum între câștigurile de milioane de dolari și spargerea bulei este problema scalabilității și creșterea timpului de confirmare a tranzacției în rețea. Dacă comunitatea bitcoin ajunge la un consens devreme și rezolvă aceste probleme de scalabilitate, viitorul va fi luminos pentru bitcoin. Altfel, ethereum sau un altcoin îi va lua locul, confirmând cele mai mari temeri ale comunității.