Moneda bitcoin pare să aibă parte de o corecție după trendul descendent, cu mai multe puncte de inflexiune aliniate în jurul prețului de 660$.

Momente cheie pentru moneda bitcoin

  • Prețul bitcoin a trecut printr-o lichidare, dar de atunci și până acum și-a revenit din scădere.
  • O linie de trend descendent poate fi trasată pentru a conecta cele mai recente maxime de preț de la începutul lunii.
  • Prețul ar putea să se retraagă la această linie de trend înainte ca lichidarea să se încheie.

moneda bitcoin, tranzacții bitcoin, prețul bitcoin

Semnale ale indicatorilor tehnici

Moneda bitcoin bate pasul pe loc în jurul prețului de 645$, care s-a menținut în trecut ca suport și care acum s-a transformat în rezistență. Această cifră coincide de asemenea cu retragerea Fibonacci aplicată ultimelor pendulări sus-jos.

SMA-ul pe 100 de zile tocmai s-a intersectat cu SMA-ul pe 200 de zile, ceea ce indică faptul că vânzătorii preiau controlul. Pe lângă asta, aceste mișcări medii se aliniază cu linia de trend în scădere, ceea ce o face o rezistență mai puternică.

Dacă zona de 660$ limitează creșterea, prețul bitcoin ar putea să își reia scăderea până în jur de 615 sau 600$. Stocastica se îndreaptă către zona de supracumpărare, ceea ce înseamnă că presiunea de cumpărare slăbește și momentumul de vânzare s-ar putea vedea mai târziu.

Evenimentele pieței

Principalii cataliști pentru acțiunile prețului bitcoin azi ar putea să fie raportul despre salariile non-agricole din SUA. Analiștii se așteaptă la o creștere de 175 000 a angajărilor, îmbunătățire uriașă față de cifrele de luna trecută de 38 000. De asemenea se așteaptă revizii pozitive la rapoartele precedente, care să adauge la numărul total de locuri de muncă pentru luna iunie. Cu toate acestea, rata șomajului ar urma să crească de la 4,7% la 4,8%.

Indicatorii importanți legați de locurile de muncă, printre care raportul ADP și studiul ISM dau indicii că numărul angajărilor crește. Așadar, am putea să avem o supriză plăcută. Chiar și așa, niște cifre puternice s-ar putea să nu fie suficiente pentru a convinge participanții la piață că urmează o creștere a dobânzii federale, deoarece ăncă se caută o formulă de ajustare la Brexit.

În orice caz, prețul bitcoin ar putea să aibă parte de suport de pe urma scăderii yuanului chinezesc, care îi convinge pe investitori să își mute fondurile în afara pieței locale și către investiții alternative ca bitcoinul.

Sursa – Sarah Jenn via NewsBTC