În cursul acestei săptămâni, prețul Bitcoin a înregistrat o scădere de aproape 10% și a atins valoarea minimă a lunii februarie la 8577$ confom CoinMarketCap. În total, BTC a pierdut aproape 2000$ în ultimele 30 de zile.

Potrivit furnizorului de analiză de date Skew, piața a înregistrat lichidări de aproximativ 190 de milioane de dolari în poziții long si short de bitcoin (BTC).

Începând cu ora 14:00 UTC pe 26 februarie, prețul BTC a început să scadă sub 9.000$. O oră mai târziu, BitMEX a înregistrat cel mai mare volum de lichidări de la începutul noului an, Acestea s-au ridicat la mai mult de 100 de milioane de dolari.

Motive pentru scaderea pretului Bitcoin

Faptul că SEC a respins propunerea de ETF a Wilshire Phoenix a lăsat un număr important de investitori demoralizați. Autoritatea de reglementare americană a respins propunerea de ETF pe motiv că Wilshire Phoenix nu a dovedit că Bitcoin este rezistent la manipularea pieței.

Pe fondul tensiunilor globale generate de coronavirus, piețele tradiționale sunt, de asemenea, în criză. Indicii majori, precum S&P 500 și Dow Jones Industrial, au scăzut cu mai mult de 7% în ultima săptămână.

Între timp, futures-urile bazate pe aur continuă să crească, înregistrând un avans de 0,52%.

Tranzactioneaza criptomonede folosind vTrader!

Cea mai recentă evoluție de preț a BTC pare să contrazică teoria că, criptomonedele pot acționa ca active de refugiu în condiții de incertitudine economică.

“Bitcoin a fost necorelat cu alte clase de active. Dacă acțiunile scad, acest lucru nu înseamnă că Bitcoin trebuie să crească. Dacă prețurile aurului vor urca, acest lucru nu înseamnă că Bitcoin va crește cu acesta de fiecare dată”,

a notat analistul Coinist, Luke Martin.

Timp de mai multe săptămâni, analiștii cripto au subliniat importanța menținerii prețului Bitcoin peste 9.000 de dolari. Un alt nivel important a fost MA de pe ultimele 200 de zile de 8.800 de dolari.

Ambele valori au fost depășite în cursul zilei de ieri, iar în prezent ”taurii” se luptă să mențină nivelul de suport de 8.500 de dolari. Pentru moment, prețul BTC a crescut la peste 8.700$.

Altcoins a avut de asemenea de suferit, iar multe dintre criptomonedele de top 20 au suferit pierderi de două cifre. Per ansamblu, evaluarea totală a pieței cripto a scăzut la 248 miliarde de dolari.

Daca mai stiti si alte motive pentru scaderea pretului Bitcoin, rubrica de comentarii este toata a voastra.

CryptoZZ