Taurii au preluat controlul asupra prețului Bitcoin și au împins criptomoneda până la valoarea medie de 16.450$ în cursul zilei de ieri. Pe unele exchange-uri, BTC se tranzacționează cu aproximativ 16.500$, cea mai mare valoare înregistrată anul acesta.

Perspectivele de viitor pentru Bitcoin rămân optimiste

Analistul Willy Woo a subliniat că acest avânt ascendent este alimentat de noi investitori, nu de piața de derivative:

„Cine cumpără Bitcoin în această perioadă? Sunt bani inteligenți … persoane cu valoare netă ridicată. Puteți vedea că valoarea medie a tranzacțiilor a crescut semnificativ. Fenomenul se manifestă și la birourile OTC. Chiar și așa, Bitcoin se află încă în faza de stealth a cursei sale. Cea mai bună veste este că acest flux de bani inteligenți este format din investitori noi. Este așadar o creștere organică a Bitcoin, cum nu s-a mai văzut până acum pe blockchain. Este un semnal pozitiv serios. În general, perspectivele de viitor pentru Bitcoin rămân optimiste, dar prețul trebuie să se stabilizeze”,

a explicat Willy Woo pe Twitter.

Alți analiști avertizează de asemenea că este posibil ca în zilele următoare să apară o ușoară corecție de preț. Cu toate acestea, majoritatea se așteaptă ca Bitcoin să se mențină în jurul valorii de 16.000$.

Stai conectat in lumea digitala!

Avântul Bitcoin a afectat ușor restul pieței cripto, limitând creșterea altcoins. Chiar dacă au înregistrat creșteri ușoare în cursul săptămânii, per ansamblu interesul traderilor se concentrează pe Bitcoin.

DeFi este afectat

Ecosistemul DeFi pare să fie cel mai afectat – indicele DeFi Pulse arată o scădere de aproximativ 26% în ultimele două luni.

Vishal Shah, fondator și director executiv exchange-ului de derivative Alpha 5, a explicat:

”Valorile tokenurilor pentru diferite proiecte DeFi au început să scadă, o tendință normală de altfel. Majoritatea tokenurilor din protocoalele DeFi se bazează pe yiled farming sau pe jocuri de noroc. Longevitatea lor a fost pusă la îndoială încă de la lansare.”

Shah este de părere că prea mulți investitori s-au grăbit să intre în hype-ul DeFi, generând consecințe negative. În plus, ecosistemul de finanțe descentralizate se confruntă în prezent cu unele probleme tehnice.

Dintre altcoins, Ethereum pare să se descurce cel mai bine. Criptomoneda se tranzacționează în jurul valorii de 460$, după ce urcase la 467$ în cursul zilei de miercuri. Analiștii sunt însă de părere că altcoins vor avea în continuare o performanță scăzută dacă Ethereum nu reușește să depășească valoarea de 500$.