Jeremy Liew, este practic părintele platformei de socializare Snapchat. A fost primul investitor în Snap Inc., compania de 24.5 miliarde $. De curând acesta a făcut niște predicții bitcoin ambițioase și a spus într-un interviu către Business Insider că, după părerea lui, prețul unui bitcoin va ajunge la 500 000 de dolari până în anul 2030. A mai spus că este o predicție cât se poate de realistă.

De la apariția sa în 2009, bitcoinul a avut cea mai bună performanță și ca monedă și ca activ (fără să punem la socoteală anul-catastrofă 2013). În ciuda preconcepțiilor, și volatilitatea monedei a scăzut odată cu creșterea market-cap-ului, iar acum bitcoinul are o valoare stabilă și își merită numele de aur digital.

Bitcoinul, ideal pentru remitențe și plăți

Bitcoinul este în acest moment folosit global ca metodă de plată. În luna februarie, statul Filipine a recunoscut în mod oficial bitcoinul ca intrument de remitențe şi plăți.

Banca centrală din Filipine (Bangko Sentral ng Pilipinas – BSP) a transmis într-o circulară următoarele:

”BSP încearcă mai degrabă să reglementeze criptomoneda, atunci când este utilizată pentru servicii financiare şi în particular ca instrument de remitențe şi plăți. Acest lucru are impact împotriva spălării de bani, combaterea terorismului financiar şi protecția consumatorului / stabilităţii financiare.”

Conform lui Liew şi a lui Peter Smith – CEO Blockchain – bitcoinul este suficient de portabil și are destulă lichiditate pentru a funcționa ca instrument financiar pentru consumator. Referitor la această afirmaţie, Liew a explicat că bitrcoinul este atrăgător pentru investitorii principali. Acesta este o investiţie solidă pe termen lung şi o criptomonedă de încredere.

Liew şi Smith au mai afirmat:

“Emigranţii care trimit acasă bani au descoperit în bitcoin o alternativă necostisitoare. Considerăm că procentul plăţilor în bitcoin va creşte abrupt odată ce oamenii vor înțelege ce înseamnă Bitcoin. Credem că toate aceste lucruri (înțelegerea bitcoinului, volumul de fise, ușurința transmiterii, performanța pe piață, creșterea riscurilor geopolitice) vor face din bitcoin un competitor puternic, atât pentru consumatori cât și pentru investitori.”

Bitcoin ”to the moon!”

Aplicabilităţile specifice ale bitcoinului permit criptomonedei să explodeze. Unele dintre acestea folosesc bitcoinul ca un instrument de gestionare a averii, în timp ce altele se bazează pe trimiterea şi primirea plăţilor, pe profit pe termen lung şi pe realizarea tranzacţiilor cu comisioane minime şi de asemenea cu perioade mai scurte de confirmare a plăţilor comparativ cu transferurile bancare.

Referitor la creşterea exponenţială a Bitcoinului, la cantitatea limitată şi la raritatea acestuia, Liew a calculat că bitcoinul ar putea să ajungă la 500 000$ dacă numărul utilizatorilor trece de 400 de milioane. Deocamdată există aproximativ 20 milioane portofele electronice oferite de operatori. Liew se aşteaptă ca numărul utilizatorilor Bitcoin să crească de 20 de ori în următorii 13 ani.

“Preţul Bitcoinului în anul 2030 va ajunge la 500.000$, iar numărul utilizatorilor la 400 milioane. Preţul este estimat luând în considerare valoarea de piaţă de 10 trilioane $ împărţită la cantitatea fixă de 20 milioane de Bitcoin.” preconizează Liew şi Smith în prezentarea lor.

De ce hotărârea SEC nu a fost o surpriză

Pentru Liew şi pentru Smith, respingerea ETF-urilor gemenilor Winklevoss nu a fost surprinzătore. Aceștia spun că SEC este ineficient în ceea ce privește noile piețe. În orice caz, Liew a transmis că Bitcoinul nu are nevoie de reglementări stricte pentru a atrage investitorii.

Chiar piaţa de exchange bitcoin oferă lichidităţi comercianţilor. Astfel, este relativ uşor pentru un comerciant mediu să cumpere şi sa vândă bitcoini pe platformele uzuale.

“Ordonanţa SEC nu a fost o surpriză pentru noi. Suntem conştienţi că obţinerea unei astfel de aprobări va dura o vreme, poate destul de multă vreme. Între timp, bitcoinul se poate achiziţiona şi păstra cu uşurinţă. Coroborat cu maturizarea activelor, vom continua să vedem o creştere a dezvoltării şi implementării produselor.” a concluzionat Liew

Sursa – Cointelegraph