Prețul bitcoin a ricoșat față de canalul de suport, așa cum ne așteptam de fapt, și s-ar putea să țintească spre vârf. Indicatorii tehnici reflectă încă indecizia de pe piață, iar traderii încă așteaptă să vadă rezultate și indicii de la cataliștii de top de săptămâna asta.

Momente cheie pentru prețul bitcoin

  • Prețul bitcoin se mișcă încă în interiorul canalului ascendent despre care vorbeam în analiza de ieri, ricoșând față de suportul din zona mișcărilor medii.
  • Prețul s-a întors către mijlocul canalului și s-ar putea să urmeze să testeze rezistența la 445$.
  • Indicatorii tehnici reflectă în continuare indecizie, iar trederii încă vor semnale de la cataliștii importanți programați pentru săptămâna asta. Probabil de aceea trendul ascendent a fost unul lent dar stabil.

bitcoin, prețul bitcoin, tranzacții bitcoin, piața bitcoin

Setările indicatorilor tehnici

SMA-ul pe 100 de zile tocmai l-a depășit pe cel pe 200 de zile, confirmând că trendul ascendent va continua cel mai probabil. Pe lângă asta, aceste mișcări medii au rezistat ca nivele de suport pe termen scurt, din moment ce se aliniază cu canalul de suport în jurul prețului de 430$.

Candela lungă sugerează că pe piață, cumpărătorii refuză să lase prețul bitcoin să scadă prea mult. Comenzile la lung au fost probabil localizate undeva la baza canalului.

Taurii ar putea să păstreze pozițiile la lung deschise până când își pot programa profituri la nivelul de rezistență.

Deocamdată, stocastica și valoarea RSI sunt amândouă pe zona de mijloc și scad dinspre nivelul de supracumpărare. Cu toate acestea, stocastica pare să fie în creștere, ceea ce indică spre o recâștigare a terenului de către cumpărători. O mișcare în jos ar putea să facă și prețul să îi urmeze, ceea ce ar duce la o nouă testare pentru canalul de suport.

O străpungere sub zona de 430$ ar putea încă să arate că începe o reversiune. Următoarea zonă de suport ar fi în jur de 420-400$.

Evenimentele de pe piață

Datele din partea economiei americane au fost în mare parte mai slabe decât ne așteptam. Datele legate de vânzarea de imobiliare și PMI-ul din Chicago au fost dezamăgitoare, ceea ce a permis bitcoinului să avanseze. Deocamdată, așteptăm indicii de manufacturiere. Se preconizează o creștere de la 48,2 la 48,5, iar rezultate mai bune decât așteptările ar putea să dea un impuls dolarului.

La începutul zilei, valorile PMI au fost sub așteptări atât pentru sectorul manufacturier cât și pentru cel non-manufacturier, ceea ce a făcut ca apetitul pentru risc să fie scăzut. Cifra PMI pentru manufacturiere a scăzut de la 49,4 la 49, în timp ce PMI-ul pentru industria non-manufacturieră a alunecat de la 53,5 la 52,7 pentru a indica un ritm mai lent al creșterii.

Dacă pe piață rămâne în continuare aversiunea față de risc și pentru următoarele sesiuni de tranzacționare, prețul bitcoin ar putea să piardă ce a câștigat în ultima perioadă. Este de reținut că estimatele CPI din zona euro au fost ieri sub așteptări, așadar traderii europeni sunt precauți când vine vorba să investească fondurile în bunuri mai riscante și s-ar putea să se mute înspre dolarul american.

Alți cataliști ai săptămânii includ raportul american NFP care ar putea să reînvie așteptările pentru o creștere a ratelor luna aceasta, iar asta ar crește cererea de dolar în comparație cu bitcoin. Indicatorii legați de locuri de muncă, cum ar fi sondajele ISM și șomajul ADP ar putea să dea tonul unor acțiuni ale dolarului american pentru tot restul săptămânii.

Nivelul de suport în Intraday – 430$

Nivelul de rezistență în Intraday – 445$